Steve Jobs'tan eşine dudak uçuklatan servet!

Steve Jobs’un dul eşi Laurene Powell Jobs’un dudak uçuklatan servetinin detayları açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Steve Jobs'tan eşine dudak uçuklatan servet!

2011 yılında hayatını kaybeden Apple’ın kurucu ortağı ve eski CEO’su Steve Jobs’un dul eşi Laurene Powell Jobs’un dudak uçuklatan servetinin detayları belli oldu.



Business Insider internet sitesi, kocasının ölümünden sonra dünyanın en zengin 50 kişisi arasına giren ve dünyadaki en zengin 4'üncü kadın unvanını elde eden Powell Jobs’un şu anki servetinin en az 14.1 milyar dolar olduğunu duyurdu.



Steve Jobs'tan eşine dudak uçuklatan servet!



Powell Jobs’un servetinin 12.7 milyar dolarlık kısmının Walt Disney Co.’da sahip olduğu hisselerden geldiği açıklandı. 



Steve Jobs, 2006 yılında animasyon stüdyosu Pixar’ı Walt Disney’e satmış ve bu satış karşılığında şirketin hisselerinin %8’ini devralmıştı. Steve Jobs mal varlığının geri kalanı gibi bu hisseleri de Powell Jobs’a miras bıraktı. 



Powell Jobs eşinin 40 yıl önce kurduğu Apple şirketindeki hisselerini de devraldı. Ancak Steve Jobs 1985 yılında geçici olarak Apple’dan ayrıldığı sırada sahip olduğu hisselerin büyük bir kısmını satmış olduğu için bugün Powell Jobs’un kontrolünde olan Apple hisselerinin değeri sadece 560 milyon dolar.



Steve Jobs'tan eşine dudak uçuklatan servet! - Resim : 2



Steve Jobs ile 1991 yılında ilk iPod’un piyasaya sürülmesinden yaklaşık 10 yıl önce evlenmiş olan Powell Jobs şu anda Palo Alto’daki 8 milyon dolarlık bir malikanenin ve Malibu’daki 40 milyon dolar değerinde bir evin de sahibi. Jobs’un Woodside California’da kocasının ölmeden önce satın aldığı geniş ve değerli arazi üzerine dev bir aile evi inşa etmek için çalışmalara başladığı da açıklandı.



Ayrıca Powell Jobs’un biri 30 biri ise tam 60 milyon dolar değerinde iki özel jete ve 130 milyon dolar değerinde bir yata sahip olduğu da biliniyor. Powell Jobs’un banka hesaplarında ise yaklaşık 700 milyon dolar bulunduğu tahmin ediliyor. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin