Star'ın Cerattepe haberi sosyal medyanın diline düştü!

Star Gazetesi'nin Cerattepe'deki eylemcilerle ilgili "Çevreci Değil Alman Devşirmesi" başlıklı haberi sosyal medyanın gündemine yerleşti.

Google Haberlere Abone ol
Star'ın Cerattepe haberi sosyal medyanın diline düştü!

Star gazetesi, Artvin Cerattepe’de maden yapım projesini protesto eden ve bu gerekçeyle dün Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşen çevrecilerin Alman Vakıfları tarafından eğitildiğini ileri sürdü. Gazete, aralarında Yeşil Artvin Derneği Başkanı Neşe Karahan'ın da bulunduğu çevreciler için, “Türkiye’yi dışa bağımlılıktan kurtaracak mega projeler olan Sinop Nükleer Santrali, Karadeniz Hidroelektrik Santralleri ve Artvin Maden Yatakları gibi projelere karşı çıkan çevrecilerin Alman Vakıfları tarafından eğitimden geçirildiği ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.



Gazetenin “Çevreci değil Alman devşirmesi” başlığıyla manşetten verdiği haberde şu ifadeler dikkat çekti:



Türkiye, Cerattepe’deki bir bakır madeni işletmesinin çevre katliamı yaratacağı iddiası üzerinden Gezi parkı sürecinde olduğu gibi yeni bir hükümet karşıtı gösterilerle karşı karşıya bırakıldı.



“Bu çevreciler kim, neye karşı çıkıyor” diye bakıldığında ise ortaya adeta ‘2. Bergama vakası’ çıkıyor. Türkiye’yi dışa bağımlılıktan kurtaracak mega projeler olan Sinop Nükleer Santrali, Karadeniz Hidroelektrik Santralleri ve Artvin Maden Yatakları gibi projelere karşı çıkan çevrecilerin Alman Vakıfları tarafından eğitimden geçirildiği ortaya çıktı. Görünüşte her şey yasal, hatta Türkiye bile bu faaliyetlere katkı veriyor ama sözde Türkiye’nin AB çevre müktesebatı kapsamındaki eğitimler ne hikmetse hep Türkiye’yi maden ve enerjide Almanya ve Rusya’ya bağımlı bırakan projeleri hedef almış.



Haber sosyal medyanın da gündemindeydi. Konuya ilişkin çok sayıda isim tweet attı. İşte onlardan bazıları;



gkaradag: "star manşetten "cerattepe'de alman parmağı var" demiş. kanıtı da insanların almanya'da gezide çekilmiş fotoğrafı. insan hayret ediyor"



cobanozan: "ne diyeyim;70 yaşında teyzeleri amcaları,çoluk çocuk direnen koca bir halkı değil de Cerattepe'de Alman parmağı gören gözünüze tüküreyim!"



abideiresim: "Cerattepe'de Alman parmağı var in Dünyayı masonlar yönetiyor out"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin