Starbucks CEO'su resti çekti

Schultz, Starbucks’ın eşcinsel evliliğe verdiği desteği eleştiren bir hissedara “Burası özgür bir ülke, beğenmiyorsan hisselerini sat” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Starbucks CEO'su resti çekti

Geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleşen Starbucks yıllık hissedarlar toplantısında Starbucks CEO'su Howard Schultz; şirketin eşcinsel evlilik için verdiği desteğin işleri için kötü olduğunu iddia eden bir yatırımcıyı azarladı.



Starbucks hissedarı Tom Strobhar, NOM boykotuna atıfta bulunarak "Bu boykot başladıktan sonra ilk çeyrekte, satışlarımız ve kazancımız biraz hayal kırıklığı yarattı dedi.



(National Organization for Marriage (NOM); ABD merkezli bir organizasyon. Ulusal Evlilik Örgütü evliliğin sadece bir kadınla bir erkek arasında olabileceğini savunan muhafazakar Hıristiyanlar tarafından kuruldu. Eşcinsel evlilikler ABD eyaletlerinde yavaş yavaş yasal hale geliyor. 30 ülkede şubeleri bulunan Starbucks, eşcinsel evliliklerin yasallaşması sürecinde yapılan kampanyalara destek verdi. CEO Howard Schulz; farklılıkların saygı görmesine taraftar olduklarını bu nedenle eşcinsel evliliklere onay verilmesinin Starbucks felsefesinin merkezinde bulunduğunu ifade eden açıklamalar yaptı.)



The Lira'nın haberine göre, Schultz; Starbucks’un evliliklerde eşitliği savunmasının para kazanmakla ilgili olmadığını fakat çeşitlilik ilkesi ile ilgili olduğunu ifade ederek; “Tüm saygımla söylüyorum eğer geçen yıl elde ettiğiniz yüzde 38 getiriden daha fazlasını kazanacağınızı düşünüyorsanız; burası özgür bir ülke; Starbucks hisselerinizi satıp başka bir şirketin hisselerini satın alabilirsiniz. Çok teşekkür ederim.” dedi. Schultz’un bu sözleri toplantıdakilerden büyük alkış aldı.



STARBUCKS DESTEĞİ

Geçen yıl, Starbucks; eşcinsel evliliği meşru kılan Washington eyaleti yasa tasarısını desteklemiş ve tasarı hakkından yayımlanan bildiride "derin çeşitliliği kucaklamaya adanmış yasa” denmişti. Tasarı 13 Şubat tarihinde yasalaştı.



EŞİTLİK KARŞITI HİSSEDAR TOM STROBHAR

Kürtaj ve eşcinsel evlilik karşıtı Kurumsal Ahlak Eylem Merkezi'nin kurucusu Strobhar; geçmişte ilerici hareket karşıtlarının sözcülüğünü yapmıştı.



Ayrıca 1992 yılından bu yana aile planlamasına karşı mücadele eden; Virginia merkezli kar amacı gütmeyen; Uluslararası Yaşam Kararları organizasyonun da başkanlığı yapmakta. Kişisel web sitesinde Strobhar’ın; Microsoft’dan Pfizer’a, büyük Amerikan şirketlerinin eşcinsel evlilik, kürtaj ve pornografiye kurumsal dahline karşı savaşmış olduğu yazıyor.



HUYLU HUYUNDAN VAZGEÇER Mİ?

Geçen yılki Starbucks hissedarlar toplantısında Strobhar; Schultz’dan liberal sorunlarla ilgilenmeyi/bazılarına destek vermeyi bırakmasını istemiş, bunların işleri için kötü olacağını söylemişti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin