Star yazarından Gülen'in duasına sert tepki!

A Haber’de Can Okanar’ın sunduğu 'Anlatılmamış Öyküler’de bu hafta; 17 Aralık operasyonu ele alındı.

Google Haberlere Abone ol
Star yazarından Gülen'in duasına sert tepki!

Programa konuk olan Star Gazetesi Yazarı Hakan Albayrak, operasyonun Türkiye’nin zarar görmesine yönelik yapıldığı ve Gülen harekine bağlı yayın organlarının Gezi Olayları’nda ulusalcı kanalların yaptığı gibi Türkiye batsın biz çatışmayı kazanalım havasında olduğunu belirtirken Fethullah Gülen’in beddualar içeren videosu ile ilgili de sert tepki gösterdi. Gülen’in bir Müslüman’ın bir Müslüman’a asla söyleyemeyeceği şeyler söylediğini dile getiren Albayrak, hayretler içinde olduğunu belirterek Gülen’e “Allah Islah Etsin” dedi.



MİT müsteşarı Hakan Fidan’a 7 Şubat 2012’deki malum taarruzdan beri yargı içinde ve polis teşkilatı içindeki bazı unsurların uluslararası güç odaklarıyla irtibatlı bir şekilde, onların gösterdiği hedef doğrultusunda yönetime, sivil otoriteye karşı operasyon yaptığı intibası var. Belki bugüne kadar gün yüzüne çıkmayan bazı bir takım “çatışmalar” da oldu. Fakat bu son hadise ABD ve İsrail’in uzun zamandır hedef gösterdiği Halkbankası’nın batırılmaya çalışılması, soruşturma ve operasyon konusu bir tarafa, bunların etrafından oluşturulan atmosfer birileri tarafından oluşturulan atmosfer. Halkbankası’nın batırılmasına matuf bir atmosfer gibi görünüyor. Sadece onun değil Türkiye’nin zarar görmesine matuf bir operasyon gibi görünüyor.



“BİR MÜSLÜMAN BİR MÜSLÜMAN’A NASIL ‘FİRAVUN’ DER? HAYRETLER İÇİNDEYİM!”



Bugün, Gülen cemaatine bağlı yayın organlarına baktığınız zaman tıpkı Gezi günlerinde ve bugünlerde ulusalcı kanalların ve gazetecilerin yaptığı gibi onlarda da Türkiye gerekirse batsın ama biz bu çatışmayı kazanalım havasının olduğunu görüyorsunuz. Gerginlik sistematik bir biçimde tırmandırılıyor olağanüstü sert ifadeler kullanılarak bir savaş atmosferi oluşturulmaya çalışılıyor. Bunu bizzat Fethullah Gülen yaptı ve yapıyor. Başbakan Erdoğan’a Firavun dedi, Karun dedi. bir Müslüman’ın bir Müslüman’a asla söyleyemeyeceği şeyler söyledi. En son şimdiden meşhur olmuş beddua. Hala hayretler içindeyim hatırladıkça.



"ÖLÇÜ NAMINA HİÇBİR ŞEY KALMADI SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ"  



Belli ki bir topluluk var önünde biz ilgili video kayıtlarında sadece Fethullah Gülen’i görüyoruz. Beddua ediyor, evlerine ateş düşsün yuvaları yıkılsın diyor birileri için. Biz bir Müslüman bir fenalık yaptığında Allah ıslah etsin deriz. Allah’ın onu ıslah etmesini niyaz ederiz. bela okumayız. Bela okuyacak noktaya geldiğimizde bile Allah ıslat etsin ıslah etmezse belasını versin belki deriz. Fakat şunu demeyiz Allah suçluyu cezalandırmakla kalmasın onun evine ateş de düşürsün, onun yuvasını da yıksın, eşini çocuklarını, tüm ailesini mahvetsin demeyiz. Çok çok çok kontrolden çıkmış olmamız lazım ki böyle bir şey söyleyelim. Allah korusun. Ölçü namına hiçbir şey kalmadı sözün bittiği yerdeyiz.  



Bu konuşma tarzı aslında öteden beri var olan bir sorunun da göstergesi. Fethullah Gülen ve yakın çevresi maalesef genel olarak da Cemaat birine kıymet veriyorsa sadece ve sadece onun Cemaat’e kıymet verdiği ölçüde ve kıymet vermesinden ötürü kıymet veriyor. Başkalarının faaliyetlerine saygıları yok, başkalarının faaliyetlerinden dolayı İslam’a yararı olsa da, Türkiye’ye yararı olsa da bir şükran borcu hissetmiyorlar. Dünyanın merkezinde olduklarını, hatta öyle ki dünyanın kendisi olduklarını, İslam Dünyası’nın kendisi olduklarını, ümmetin kendisi olduklarını düşünüyorlar.



“ALLAH ISLAH ETSİN!”



Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Başbakan’a Firavun ve Karun gibi sıfatları layık görmesinden de anladığımız kadarıyla; adalet duygusu da o cenahta da ciddi bir biçimde zedelenmiş. Zedelenmiş bir adalet duygusuyla böyle komplolar da kurulabilir dediği, böyle düşündüğü için artık müşriklerle aynı kategoride ve bedduaya müstahak. Bu olur şey değil. Bir tek şey söylüyorum… Allah ıslah etsin."








Sıradaki Haber İçin Sürükleyin