'Star TV'nin yeni dizisi Göç Zamanı annelik'ten kazanacak'

Vatan yazarı Oya Doğan, Star TV'nin yeni dizisi 'Göç Zamanı'nı köşesine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
'Star TV'nin yeni dizisi Göç Zamanı annelik'ten kazanacak'

Star TV'de ekran yolculuğuna başlayan Göç Zamanı ilk bölümüyle hep reytinglerde hem de sosyal medya gündeminde ön sıralarda yer aldı. Diziyi Vatan Gazetesi'nden Oya Doğan köşesine taşıdı. İşte o yazı:



"Yapımcılığını Limon Film-Hayri Aslan, senaristliğini Oya Yüce, yönetmenliğini Veli Çelik’in üstlendiği Göç Zamanı, cumartesi akşamı Star TV’de başladı. Vahide Perçin, Talat Bulut, Tilbe Saran, Engin Benli, Cansu Tosun, Arzu Gamze Kılınç, Burak Tamdoğan, Ali Erkazan, Elif Ceren Balıkçı, Gürkan Günal, Nurana Bağzade, Tolga Akman’ın rol aldığı dizi; Tüm Kişiler’de 6.10 reytingle 3’üncü, AB’de 3.94’le 4’üncü, ABC1’de 4.98’le 4’üncü oldu. Dizi uzun süredir cumartesi akşamları reyting yarışında yer almayan Star TV’yi tekrar yarışa soktu.



Güzel planlar izledik



Ancak dizinin reji dili oldukça yorucuydu. Tek tek planları ele aldığımızda şahane resimler izlediğimizi itiraf etmeliyim. Ancak güzel planlar arka arkaya geldiğinde ortaya güzel sahne çıkmıyormuş. Teknik dilde nasıl ifade edildiğini bilmiyorum ama estetik kaygısı yüksek, güzel resimli çok sahne izledim. Ancak daha basit ama duygusu ortaya çıkmış sahne izlemeyi yeğlerdim. Estetik kaygı sahnelerin duygusunun önüne geçmiş. Özellikle geçiş planları, şehir detayları farklı bir tarzla anlatılmak istenmiş ama bu da çok yorucu olmuş. Benim izlerken gözümü fazlasıyla yordu.



Cennet ve Yılmaz kavuşsun istedik



Türkiye’de ilk bölümlerin başrolü tartışmasız müzik oluyor. Tabii ki, Göç Zamanı da bu tuzağa düşmüş. Müziğin başrolde olduğu bir bölüm izledik. Reji oyuncu motivasyonuna iyi çalışmış. Çünkü daha ilk bölümden Cennet ve Yılmaz bir an önce kavuşsun istedik. Zaten onun dışında bir aşkı ilk bölümde görmedik. Dizinin oyuncu seçimi oldukça başarılı. Tecrübeli isimlerin yanında; Cansu Tosun, Elif Ceren Balıkçı gibi genç yetenekler var. Herkes taşın altına elini koymuş ve ortaya iyi oyunculuklar çıkmış. Ama Elif Ceren Balıkçı’ya dikkat! Merhamet’te fark edilmişti. Burada da geleceğe adını yazdıracağının altını çizdi.



İki hayat umudu



Göç Zamanı’nın hedef kitlesi için bulunmaz bir avantajı var. Annemin tabiriyle gençlerin kavuşmaya çalışmasını izlemekten sıkılan 45 yaş üstü izleyici grubuna; ikinci hayatın olduğu umudunu veriyor. O nedenle iyi bir başlangıç yaptı. Bundan sonra da yükselmeye devam edecektir. Çünkü her anne çocukları için mücadele eder.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin