Star gazetesi hakkında suç duyurusu

HDP, Star gazetesinin haberlerini yargıya taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Star gazetesi hakkında suç duyurusu

Star gazetesinin HDP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın Suruç’taki konuşmasına bugün ilk sayfadan “Susturun şu şirreti” başlığıyla yer vermesine HDP’den tepki geldi.



Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, söz konusu haber ile Star gazetesinin Yüksekdağ’ı açıkça hedef gösterdiğini söyledi ve “Star gazetesi, Sayın Yüksekdağ’a yönelik olası saldırıların da sorumlusudur” dedi.



Gazeteye Yüksekdağ'ı hedef gösteren ifadeleri düzeltip özür dileme çağrısı yapan HDP, Star gazetesini Türkiye Basın Konseyi’ne şikayet edeceğini belirtti.



HDP ayrıca Star gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu.



“Basın ahlakına davet”



HDP açıklamasında şu ifadeler yer aldı:



“Belli çevrelerde ve bu çevrelerin medya kuruluşlarında, son günlerde Eş Genel Başkanımız Sayın Figen Yüksekdağ’a yönelik giderek artan bir karalama kampanyası yapıldığı görülmektedir.



“Gerek Rojava’da insanlık onurunu ve değerlerini savunanların barbarlığa karşı verdiği mücadelenin kazanımları, gerekse 7 Haziran’da ülkemizde oluşan yeni siyasal tablo söz konusu çevreleri tedirgin etmektedir. Bu tedirginliğin sonuçları hükümete yakın medyada son derece çirkin bir şekilde yansımaktadır.



“Star gazetesi ve benzerlerini, toplumsal barışı zedeleyici böylesi kışkırtıcı yayınlar yerine, basın ahlakına ve evrensel değerlere uygun yayıncılık yapmaya davet ediyoruz.” 



Suç duyurusu



HDP, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvuruda da 28 Haziran'da internet sitesinde yer alan "Ateşle Oynuyor" başlıklı ve 29 Haziran'da gazete yayınlanan "Susturun şu şirreti" başlıklı haberlere yer verildi.



Suç duyurusunda Yüksekdağ'ın beyanlarının tahrif edilerek yayınlandığı belirtildi. Haberlerin özgürlük ve güvenlik hakkı ile örgütlenme hakkını ihlal ettiği ve Yüksekdağ için "açık ve yakın bir tehlike" oluşturduğuna yer verildi.



Yayınların "bahsedilen temel hakların kullanılması kapsamında olmadıkları gibi resmi bir görevi yerine getirmek için de yapılmadığı" söylendi.



"İlgili haber yorumlarıyla müvekkili hedef gösterdiği ve kamuoyundaki saygınlığını rencide etmeyi amaçladığı gibi, habercilik diliyle de müvekkilin kadın kimliğine saldırıda bulunmaktadır." 



"Şikayete konu haberler "basın özgürlüğü" kapsamında ele alınacak yayınlar olmaktan çok, kişilik haklarına saldırı niteliği taşımaktadır. 



"Haber Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ şahsında tüzel kişilik olarak müvekkil kurum HDP'yi hedef almaktadır. Haberin Eş Genel Başkanı 'susturun şu şirreti' sözleri ile doğrudan hedef gösteriyor oluşu öncelikle 'güvenlik hakkı' kapsamında açık ve yakın bir tehlikeye işaret etmektedir. Bu sebeple haberde teşhir edilen ve hedef gösterilen müvekkilin muhtemel bir saldırıyla karşı karşıya kalma olasılığı yüksektir. Bu nedenle bu şikayet dilekçemiz sayın Savcılık makamınca bir 'önleme başvurusu' olarak da ele alınmasını talep ederiz." (Bianet)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin