Stalker'lar yandı. Facebook herkesi ifşa etti! Facebook özür diledi, kullanıcılar hesapları sildi!

Sosyal medya platformu Facebook'ta yaşanan arıza kullanıcıları zor duruma düşürdü. Facebook'un kullanıcıların görüntülediği tüm profillere arkadaşlık isteği gönderdiği bildirildi. Meta'dan özür açıklaması geldi. Ancak binlerce kullanıcı hesaplarını silmeye koştu.

Google Haberlere Abone ol
Stalker'lar yandı. Facebook herkesi ifşa etti! Facebook özür diledi, kullanıcılar hesapları sildi!

Kullanıcıların, görüntüledikleri her profile arkadaşlık isteği göndermesine yol açan Facebook arızası nedeniyle Meta'nın özür dilemesinin ardından bir dizi kullanıcı utanç içinde istekleri, bazı durumlarda da tüm hesaplarını silmeye koştu.

The Daily Beast'e konuşan bir Meta sözcüsü, "Facebook'ta yanlışlıkla birtakım arkadaşlık istekleri gönderilmesine neden olan yakın zamandaki bir uygulama güncellemesiyle ilgili bir hatayı düzelttik. Bunun gerçekleşmesini engelledik ve yol açabileceği her türlü rahatsızlıktan dolayı özür dileriz" " açıklaması yaptı.

Independent Türçe'de yer alan habere göre, Twitter gibi diğer sosyal medya platformlarındaki hesaplara göre, bu durum pek çok rahatsızlığa yol açtı.

ÇOK KORKUTUCU VE HOŞ DEĞİL

Lucy adlı bir Twitter kullanıcısı, "Ciddi seviyede her şeye burnunu sokma problemine sahip biri olarak Facebook'taki bu otomatik arkadaşlık isteği arızası benim açımdan çok korkutucu ve hoş değil" diye yazdı.

Facebook uygulamasında yapılan güncellemenin ardından önceki cuma günü kullanıcılar, "meraklı" davranışları profillerini görüntüledikleri kişilere ifşa olabileceğinden platformu kullanmanın tehlikeleri hakkında diğer sosyal medya platformlarında uyarılar paylaşmaya başladı.

Daily Mail'ın aktardığına göre bir sosyal medya kullanıcısı bu arızanın "gizlice takip etmenin sonu" anlamına geldiğini yazdı.

Meta artık hatayı düzelttiğine göre, muhtemelen endişelenmeye pek gerek kalmadı. Öte yandan bazıları için iş işten geçmiş olabilir.

Etiketler facebook stalk
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin