Staj ve çıraklık mağdurlarını umutlandıran açıklama. SGK Uzmanı Özgür Erdursun seçim sonrasına dikkat çekti: Yasa çıkarılacak. Staj ve Çıraklık Sigortası EYT'de sayılacak mı?

EYT'den sonra 1 milyona yakın kişinin en büyük sorunlarından biri olan staj ve çıraklığın sigorta sürecine sayılmasıyla ilgili mağdurların eylemleri devam ederken bununla ilgili umutlandıran bir açıklama SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan geldi. tv100 canlı yayınına konuşan Erdursun, adres olarak Millet İttifakı'nı gösterdi ve şu değerlerdirmede bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Staj ve çıraklık mağdurlarını umutlandıran açıklama. SGK Uzmanı Özgür Erdursun seçim sonrasına dikkat çekti: Yasa çıkarılacak. Staj ve Çıraklık Sigortası EYT'de sayılacak mı?

TV100’ün canlı yayınına katılan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, program moderatörü Kerem Kırçuval’ın  ‘Stajyerlerin, çırakların ve Bağkur’luların mağduriyetlerinin giderilmesi konusunun en azından seçim vaadi olarak dile getirilmesini isterdik’ söylemi üzerine; staj ve çıraklık mağdurlarının bekledikleri yasaların çıkacağını hatırlattı.

Erdursun, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun her mitinginde bu konudan bahsettiğini ve staj ve çıraklık mağdurlarına yasal haklarının verileceği maddesinin CHP 2018 seçim bildirgesinin içinde de bulunduğunu açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in bu konuyla ilgili bugüne kadar olumlu  bir şey söylememesine rağmen son bir haftadır ‘konunun önemli olduğunu ve değerlendirmeye aldım dediğini’ vurguladı ve Bakan Bilgin’in 6 gün sonra çalışma bakanı olmayacağına dikkat çekerek ‘iş işten geçti’ ifadelerini kullandı.

‘’Bundan sonra Vedat Bilgin’in bu konuyu değerlendirmesi ancak arkadaş sohbetinde işe yarar, başka işe yaramaz ya da kürsüye çıkıp milletvekili olup görüşlerini beyan edebilir o zaman da; ‘sen çalışma bakanıydın niye yapmadın?’ derler yani görüşlerini de beyan edemez orada da konuşmaya çekinir’’ dedi.

Staj ve çıraklık mağdurlarına yasal haklarının seçimden sonra verileceğini düşündüğünü açıklayan Özgür Erdursun, muhalefetin söylemlerini kayıt altına aldıklarını da belirterek; Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel dahil konuyla ilgili kim konuşursa videolarını bizzat kaydettiğini anlatarak, ‘seçimden sonra muhalefetin kazanması halinde bu videoları göstererek ‘’hadi bakalım dediklerinizi yapın’’ diyeceğiz, yapmazlarsa bugün hükümeti eleştirdiğimiz gibi onları da eleştirip niye yapmadınız diye soracağız’ dedi.

Stajyerlerle ve çıraklarla ilgili yasalar konusunda umudunun yüksek olduğunu ifade eden Erdursun; yasaların mağdurlar için çıkarılacağını düşündüğünü tekrar etti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin