Staj ve çıraklık mağdurlarını sevindirecek haber. TBMM'ye sunuldu. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç'tan açıklama geldi

Çırak ve stajyerler, EYT düzenlemesi sonrası mağdur olduklarını ifade ederek, sosyal medya başta olmak üzere seslerini yükseltmeye devam ediyorlar. Yeniden Refah Partisi'yle konuyla ilgili çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Mağduriyetlerin giderilmesi için hazırladıkları kanun teklifini bugün Meclis'e teslim ettiler.

Google Haberlere Abone ol
Staj ve çıraklık mağdurlarını sevindirecek haber. TBMM'ye sunuldu. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç'tan açıklama geldi
Arşiv

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç staj ve çıraklık mağdurlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kılıç şöyle konuştu:

TBMM'YE TESLİM ETTİK

“Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) emekliliğine tarih alınan, tarihten önce staj ve çıraklığa girişini yaptırmış olanlar ama staj ve çıraklık süreleri çalışma sürelerine sayılmayanlar. Yüz binlerce insanımız bu konuda mağdur durumda. Yaşıtları atanları emekli olurken kendileri emeklilik haklarından yararlanamadılar. Anayasal eşitlik ve adalet ilkesi gereği staj, staj ve çıraklık mağdurlarının EYT emeklilik düzenlemesinden, kademeli bir şekilde istifade etmelerine yönelik kanun teklifimizi hazırladık. İmzayı açtık. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na teslim ediyoruz.

MAĞDURİYET ORTADAN KALDIRILACAK 

Gerek iktidar gerekse mecliste temsil edilen diğer muhalefet gruplarının sahip çıkmaları halinde bu kanun teklifi komisyonlarda öne alınacak, genel kurulda ele alınacak, kanunlaşacak ve mağduriyet ortadan kaldırılacaktır.

EYT düzenlemesi yapılırken yeterince çalışılmadan, tartışılmadan, düşünülmeden yapılmış olmasından kaynaklı bu problemin ortadan kaldırılması için de kanun teklifimizi cuma gününe kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne vermiş olacağız. Temennimiz, kademeli emekliliğe ilişkin kanun teklifinin Yeniden Refah Partisi tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verildikten sonra bir an önce komisyona havale edilmesi, komisyonda görüşmeleri yapılarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kuruluna indirilmesi, genel kurulda da iktidar ve muhalefet partilerinin desteğiyle bu teklifimizin yasalaşmasıdır.

Haksızlığın kaldırılması için bu gereklidir. Adaletsizliğin düzeltilmesi için bu düzenleme elzemdir. Bu konuda siyasi değil vicdani, hukuki ve hakkaniyetli bir duruşun gereği olan bakış açısıyla yaklaşıyoruz.”

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin