SSK, Bağ Kur, Emekli Sandığı'na tabi olanlar ne yapacak? Primi eksik olanlar ne olacak? Tüm detayları Sosyal Güvenli Uzmanı Özgür Erdursun tv100 yayınında anlattı

Sosyal Güvenli Uzmanı Özgür Erdursun tv100 yayınında EYT ile ilgili tüm detayları tek tek açıklığa kavuşturdu. SSK, Bağ Kur, Emekli Sandığı'na tabi olan kadın ve erkekler ne yapacak? Primi eksik olanlar ne olacak? Geriye kalan EYT'liler için çözüm var mı? işte tüm detaylar ve önümüzdeki süreç için önemli açıklamalar: Gelecek nesilleri etkileyecek bir karar!

Google Haberlere Abone ol
SSK, Bağ Kur, Emekli Sandığı'na tabi olanlar ne yapacak? Primi eksik olanlar ne olacak? Tüm detayları Sosyal Güvenli Uzmanı Özgür Erdursun tv100 yayınında anlattı

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın EYT açıklaması sonrası ayrıntıları anlattı.

GELECEK NESİLLERİ ETKİLEYECEK BİR HAK

 tv100'de canlı yayınlanan Eşit Ağırlık programında Erdoğan Aktaş'ın sorularını yanıtlayan Erdursun EYT kararını "Çok önemli bir yasal haktır bu ve gelecek nesilleri de etkileyecek bir haktır" sözleriyle değerlendirdi.

"Hiçbir ülkede bu yasal hakkı elinden alamazsınız. İşte insanlar da böyle mücadele ederler, sonunda bu haklarını da alırlar. Daha başka mücadele edeceğimiz konular var siyasetten uzak durarak bunları anlatmaya devam edeceğiz" diyen Özgür Erdursun, EYT sürecinin tamamlanmasının önemine de şu sözlerle dikkat çekti: "Seçim öncesi ya da sonrası yaptı yapmadı önemli değil. Ben Cumhurbaşkanı’nı tebrik ediyorum, halkın cebine bir miktar para girecek. Sayın Vedat Bilgin’i tebrik ediyorum, muhalefet de halk için böyle bir talepte bulundu, ortak bir talep oldu."

 ZATEN HAKLARIYDI, SADECE ÖNE ÇEKİLDİ

EYT ile haksızlık yapıldığı yönündeki tartışmalara da cevap veren Erdursun şöyle konuştu:

"Bugün EYT’den emekliliğine 2 yıl kalan birisine bu yasal hak verildiyse, bu kişiye ömür boyu aylık verilecek anlamına gelmez sadece 2 yıl öne çekildi. Olayın özü budur, zaten haklarıydı sadece biraz öne alındı.

Türkiye’de 7 buçuk milyon EYT’li emekli oldu, geriye 4 buçuk milyon kaldı. Bunun da 1 buçuk milyonu emekli olacak geriye 3 milyon kalacak. Bu 3 milyon da peyderpey emekli olacak.

Sanki insanlara ömür boyu para verilecek gibi söyleniyor. Ama bu doğru değil. Bugün EYT’den emekliliğine 2 yıl kalan birisine bu yasal hak verildiyse, bu kişiye ömür boyu aylık verilecek anlamına gelmez sadece 2 yıl öne çekildi. Olayın özü budur, zaten haklarıydı sadece biraz öne alındı."

BAĞ KUR, SSK, EMEKLİ SANDIĞI

Erdursun sigartalıların tabi olduğu kuruma göre de kimin yararlanabileceğine açıklık getirdi.

"Prim gün sayısını tamamlayamayanlar, kadınlarda 5 bin, erkeklerde 5 bin, Bağ Kur’da kadınlarda 7.200, erkeklerde 9 bin günü tamamlayanlar emekli olacaklar. Emekli Sandığına tabi olanların büyük bir kısmı emekli olmak istemezler. Çünkü devlette kalmaları daha avantajlı."

İşte Erdursun'un o açıklamaları:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin