Sri Lanka’da kilise ve otellere Paskalya’da bombalı saldırı!

3 kilise ve 3 otelde meydana gelen patlamalarda en az 138 kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Sri Lanka’da kilise ve otellere Paskalya’da bombalı saldırı!

Sri Lanka'da üç otel ve üç kilisede patlama meydana geldiği öğrenildi. Patlamalar nedeniyle en az 138 kişi hayatını kaybederken, en az 400 kişi de yaralandı.



Sri Lanka’da 3 kilise ve 3 otelde meydana gelen patlamalarda en az 138 kişinin öldüğü en az 400 kişinin yaralandığı belirtildi. Emniyet birimleri canlı bomba saldırıları ihtimaline karşı insanları kalabalık bölgelerden uzak durmaları noktasında uyardı.



Güney Asya’daki ada ülkesi Sri Lanka’nın başkenti Colombo ve Negombo şehrindeki 3 kilise ve 3 otelde peş peşe patlamalar meydana geldi.



Yerel medya patlamaların Kochchikade, Katana ve Batticaloa´daki kiliselerde ve de Colombo'daki otellerde meydana geldiğini duyurdu.



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "(Sri Lanka'da) Kilise ve otellerdeki masum insanları hedef alan terör saldırılarını lanetliyorum" dedi.



Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir açıklama yaptı. Açıklamada, " Sri Lanka'da Paskalya Bayramı'na denk getirilen terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Bu saldırı tüm insanlığa karşı yapılmıştır. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve tüm Sri Lanka halkına şahsım ve Milletim adına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyorum." denildi.



İlk patlamalar kiliselerde oldu ardından otellerde meydana geldi. Kiliselerin ardından Colombo'daki Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerinde peş peşe patlamalar meydana geldi.



Saldırılarda en az 138 kişinin hayatını kaybettiği, 400 kişinin ise yaralandığı öğrenildi.



Öte yandan gerçekleştirilen saldırıyı da henüz üstlenenin olmadığı kaydedildi.



Sri Lanka Başbakanı, güvenlik kurulunu acil toplanmaya çağırdı. Emniyet birimleri patlamaların ardından bu bölgeleri kordon altına aldı. (Habertürk)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin