Sputnik’e erişim engeli!

Sputnik Letonya, sitenin .lv alan adının kullanıma kapatılmasına dair resmi bir mektup aldı.

Google Haberlere Abone ol
Sputnik’e erişim engeli!

Letonya Dışişleri Bakanlığı’na atıfta bulunululan, alan adı kayıt sisteminden gelen resmi mektupta ‘sputniknews.lv alan adının tescilinin AB Konseyi’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğü, egemenliği ve bağımsızlığı için mevcut olan  tehdit nedeniyle alınması gereken kısıtlayıcı önlemlere ilişkin hükmünün öngördüğü koşullara aykırı’ olduğu savunuldu.



Letonya Cumhuriyeti Ceza Kanunu’nun adı geçen hükmünün koşullarının ihlal edilmesi halinde cezai sorumluluğu öngördüğü belirtildi.



Sputnik Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, ‘Letonca hizmet veren Sputnik Letonya ve AB’nin yürürlükte olan mevzuatının hiç bir maddesini ihlal etmemiştir. Sitenin .lv alan adının kullanıma kapatılması Letonya yetkililerinin doğrudan sansür uyguladığının kanıtıdır. Bu eylemle Letonya yetkilileri  basın kuruluşlarının bilgi edinme ve yayınlama hakkını doğrudan ihlal etmiş oluyor’ ifadesinde bulundu.



Sputnik (sputniknews.com), onlarca ülkede bulunan multimedya basın merkezlerine sahip olan haber ajansı ve radyo. Sputnik markası 30’dan fazla dilde hizmet veren  internet siteleri, dijital ve analog yayınlarını yapan radyo istasyonları, mobil uygulamalar ve sosyal ağ sayfalarını tek çatı altında birleştiriyor. Sputnik markası altında 24 saat İngilizce, İspanyolca, Arapça ve Çince haber yayınlanıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin