Spotlight'taki gazeteciden Ensar Vakfı çağrısı!

Oscar'lı Spotlight filmindeki Mark Ruffalo'nun canlandırdığı gazeteci Michael Rezendes, Ensar Vakfı'ndaki tecavüz skandalı hakkında konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Spotlight'taki gazeteciden Ensar Vakfı çağrısı!

Bu yıl "En İyi Film" dalında Oscar alan Spotlight filmindeki Mark Ruffalo'nun canlandırdığı gazeteci Michael Rezendes, Ensar Vakfı evlerindeki tecavüz skandalı hakkında konuştu.



Spotlight filminde Mark Ruffalo'nun canlandırdığı gazeteci Michael Rezenders, Karaman'daki Ensar Vakfı evlerinde gerçekleşen cinsel istismar skandalına ilişkin açıklamalarda bulundu. Hürriyet Gazetesi'nden Cansu Çamlıbel'in sorularını yanıtlayan Michael Rezendes, "Tacizden bir şekilde kurtulan kurbanların anlattıkları hayatidir. Türkiye'de de gazeteciler olabildiğince kurbanları ve ailelerini konuşturmaya çalışmalı. Sadece tek bir öğretmen mi olduğu, başka öğretmenlerin de işin içinde olup olmadığı ancak böyle ortaya çıkabilir" ifadelerini kullandı.



Rezenders'in sorulara verdiği yanıtlar şöyle:



Karaman'daki Ensar Vakfı'na bağlı bir öğrenci evinde yaşanan taciz vakaları konusunda Türk meslektaşlarınıza nasıl bir yol önerirdiniz?



Katolik rahiplerin taciz vakalarını araştırmaya başladığımızda iki ayaklı bir süreç takip ettik. İlk etapta taciz eden kaç rahip olduğunu bulmaya odaklandık. Kurbanların konuşması çok önemliydi, dolayısıyla onlarla çok vakit geçirdik. Filmi izlediyseniz hatırlarsınız, Saviano diye bir karakter var. Spotlight'a ilk gelen odur. Kocaman bir kutu getirir içi delil dolu. Tacize uğrayan çocukların ve taciz eden 12 kadar rahibin isimleri vardır. O ana kadar bu isimlerin hiçbirinden haberimiz yoktu. Tacizden bir şekilde kurtulan kurbanların anlattıkları hayatidir. Türkiye'de de gazeteciler olabildiğince kurbanları ve ailelerini konuşturmaya çalışmalı. Sadece tek bir öğretmen mi olduğu, başka öğretmenlerin de işin içinde olup olmadığı ancak böyle ortaya çıkabilir.



Röportajın devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin