SPK'dan Taraf haberlerine açıklama: 'Benzer denetimler... '

SPK, Taraf gazetesinde yaptığı incelemeyle ilgili açıklamada bulundu.

Google Haberlere Abone ol
SPK'dan Taraf haberlerine açıklama: 'Benzer denetimler... '

Taraf Gazetesi yazı işleri toplantısına SPK (Sermaye Piyasası Kurulu) uzmanlarının da katıldığı haberlerine SPK'dan yanıt geldi.



SPK çıkan haberler üzerine şu açıklamayı yaptı:



Bugün bir basın organında yapılan rutin bir denetime atfen Kurulumuz uzmanlarının yazı işleri toplantısına katıldığı yönünde bir iddia yer almaktadır. Bahsi geçen iddianın yer aldığı basın organı da halka açık bir anonim ortaklık olup, benzer denetimler halka açık anonim ortaklıklar ve kuruluşlar nezdinde önceden belirlenmiş programa bağlı olarak yürütülmektedir.



Açıklamada, kurul çalışanlarının denetim yaptıkları kuruluşlarda kendilerine tahsis edilen odalarda kendilerine verilen bilgi ve belgeler üzerinde ilgili mevzuat kapsamında incelemelerini yürüttükleri belirtilerek şunlar kaydedildi:



Kuruluşların hangi odasında ne iş yapıldığının denetçilerimiz tarafından bilinmesi mümkün değildir. Denetçilerimizin fotoğraflarının çekildiği söz konusu oda da şirket yetkilileri tarafından kendilerine tahsis edilmiştir. Söz konusu iddia kesinlikle gerçeği yansıtmamakta, Kurulumuzu ve çalışanlarımızı hedef yapma amacını taşımaktadır. Yasal haklarımızı ve denetim yetkimizi Sermaye Piyasası Kanunu çerçevesinde kullanmaya devam edeceğimizi kamuoyunun takdirine saygılarımızla sunarız. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin