Sözleriyle olay olmuştu... Beşiktaş'tan Ethem Sancak hakkında ihraç kararı

Beşiktaş'ın TMSF'ye düşebileceğini ve bu durumda satın alacağını söylediği için disipline sevk edilen iktidara yakın iş insanı Ethem Sancak kulüpten ihraç edildi.

Google Haberlere Abone ol
Sözleriyle olay olmuştu... Beşiktaş'tan Ethem Sancak hakkında ihraç kararı

İş insanı Ethem Sancak, tv100'den Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlamış, "TMSF'ye düşerse Beşiktaş'ı alırım" sözleri tartışmaya neden olmuştu. Bunun üzerine harekete geçen siyah beyazlı kulüp, Ethem Sancak'ı bu sözleri nedeniyle ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk etmişti.

Disiplin Kurulu, Ethem Sancak hakkında ihraç istemiyle yapılan başvuruyu sonuçlandırdı. Karara göre, Ethem Sancak Beşiktaş'tan ihraç edildi.

Sancak, Beşiktaş hakkında 15 Haziran 2022'de TV100'de katıldığı "Az Önce Konuştum" programında yaptığı açıklamalar nedeniyle ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti.

"TMSF'ye düşerse Beşiktaş'a alırım"

Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlarken konu Beşiktaş'a gelince Sancak, büyük tartışma yaratan şu sözleri sarf etti:

"Tüm kulüplerin borcu inanılmaz seviyede. Bu derneklerle falan yönetilecek bir iş değil artık. endüstriye uygun bir şirketleşme olursa ve bir gün Allah korusun, TMSF'ye düşerse Beşiktaş, ihaleye girip alacağım. Bir konsorsiyum oluşturacağım. Beşiktaş'ı Asya'nın Şampiyonlar Ligi şampiyonu haline getireceğim."

Büyük tepkiler gelmişti

Açıklamalarının ardından Beşiktaş camiasından Sancak'a tepkiler gecikmedi. Beşiktaş Divan Kurulu Tevfik Yamantürk ile Beşiktaş Disiplin Kurulu Ahmet Akpınar, Sancak'ın kulüpten ihracı taleplerine destek vereceklerini açıkladı.

"TMSF'ye düşme şansı sıfır"

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi de Sancak'a tepki göstererek, "Beşiktaş 120 yıllık kulüp. Diğer kulüplerle yorum yapmam ama benim kulübümüm TMSF’ye düşme şansı sıfır. Eğer birilerinin böyle bir beklentisi varsa boşuna bekler. Taraftar böyle bir şeye müsaade etmez” dedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin