Sözcü'nün 3 kaleminden Ali İsmail Korkmaz yazısı

Gezi olayları sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz'la ilgili davadan çıkan kararın ardından bunları yazdılar...

Google Haberlere Abone ol
Sözcü'nün 3 kaleminden Ali İsmail Korkmaz yazısı

Gezi Parkı eylemleri sırasında 19 yaşında dövülerek hayatını kaybeden 'Ali İsmail Korkmaz'ın davasında mahkeme heyeti sanık polis memuru Mevlüt Saldoğan'a 'Ölüme sebebiyet vermek' suçundan 13 yıl hapis cezası verirken bunu 10 yıl 10 ay hapse çevirdi.  



Diğer polis memuru Yalçın Akbulut'a ise önce 12 yıl hapis cezası verilirken 10 yıla indirildi. Diğer sanıklar fırıncı İsmail ve Ramazan Koyuncu ile Muhammet Vatansever'e verilen 8'er yıl hapis cezaları 6'şar yıl 8'er ay hapis cezasına indirildi. 



Ebubekir Harlar adlı sanığa ise 8 yıl hapis cezası verilirken suç yardım düzeyinde kaldığından 3 yıl 4 aya indirildi. Bu sanığın tutukluluk süresi göz önüne alınarak tahliyesi kararlaştırıldı.  Tutuksuz yargılanan sanık polis memurları; Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin ise, kanıt yetersizliğinden beraat etti.



Davdan çıkan kararı Sözcü yazarları Uğur Dündar, Yılmaz Özdil ve Bekir Coşkun bugünkü köşelerinde yorumladılar.



Dündar, Ali İsmail Korkmaz'ı "Bu dünyadan yüreği sevgi dolu bir Ali İsmail Korkmaz geçti…" başlığıyla köşesine taşırken davadan çıkan kararı "Talihsiz Ali İsmail, sok tekmeyi önceki gün yargıdan yedi" ifadeleriyle değerlendirdi. Uğur Dündar'ın Sözcü'deki yazısını okumak için tıklayın.



Özdil, "Ali İsmail" başlıklı yazısına Ethem Sarısülük, Hrant Dink gibi öldürülen diğer isimleri de taşıyarak "Ali İsmail’i katleden polise lütfedip 4 sene hapis verilmesi hakikaten sürpriz oldu" değerlendirmesinde bulundu. Yılmaz Özdil'in Sözcü'deki yazısını okumak için tıklayın.



Coşkun ise "Ali İsmail..." başlıklı yazısında "Başımda ağrılar…

Ne zamandır dava günü yaklaştığında, başımdaki ağrılarla bir hastanenin merdivenlerinden çıkıp cam kapıdan geçiyorum…

Bekleyen insanlar, beyaz gömlekliler, sedyeler, duvarlar yerler dalgalanıyor, bulanık bakıyor gözlerim…

Başımda ağrı var…" ifadelerini kullandı. Bekir Coşkun'un Sözcü'deki yazısını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin