Sözcü'den tepki çeken manşet! Gazete, 'yarım kadın AKP'li' listesi yayımladı

Sözcü, anne olmayan kadınların ‘eksik ve yarım’ olduğunu söyleyen Erdoğan’a AKP kadrolarında yer alan çocuksuz kadınların listesiyle yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Sözcü'den tepki çeken manşet! Gazete, 'yarım kadın AKP'li' listesi yayımladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) yeni hizmet binasının açılışında söylediği “Anneliği reddeden kadın, kadınlığını inkâr ediyor demektir, eksiktir, yarımdır” sözlerini manşetine taşıyan Sözcü gazetesi, çocuğu olmayan AKP’li kadın milletvekillerinin listesini yayımladı.



Alt başlıkta , “Yıllardır 3 çocuk dayatması yaparak yatak odalarına kadar karışan Erdoğan’ın ‘eksik, yarım’ dediği kadınlardan kendi partisinde de var” dendi. Ayrıca, “AKP’li kadınlar, kendilerini aşağılayan Erdoğan’a bakalım şimdi ne diyecek” diye soruldu. Sosyal medyada gazetenin manşetini eleştiren çok sayıda tweet atıldı. 



TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, Ahmet Davutoğlu’nun kabinesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapan Fatma Güldemet Sarı, AKP MKYK üyeleri Jülide Sarıeroğlu ile Zeynep Alkış ve Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönem Aile Bakanlığı yapan Güldal Akşit’in çocuğu olmadığını belirten gazete,  Erdoğan’ın büyük oğluAhmet Burak Erdoğan’ın da çocuğu olmadığını hatırlatarak, “2001’de Ahmet Burak ile evlenen Sema Erdoğan, çocuk sahibi olmadı. Cumhurbaşkanı bu tanımlamasıyla kendi ailesinde bir kadını da hedef aldı” ifadelerini kullandı. 



Sözcü'den tepki çeken manşet! Gazete, 'yarım kadın AKP'li' listesi yayımladı





 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin