Sözcü, tvem'i alacak mı? Yanıtı Medyatava'da!

Dün bazı internet sitelerinde yer alan ve medya kulislerini hareketlendiren haber ne kadar doğru? Sözcü Gazetesi televizyon kanalı mı kuruyor? İşte yanıtları...

Google Haberlere Abone ol
Sözcü, tvem'i alacak mı? Yanıtı Medyatava'da!

Haluk Şahin: Benim bahsettiğim projenin tvem'le hiçbir ilgisi yok



Dün bazı medya sitelerinde yer alan heberlerde, Sözcü Gazetesi'nin, Mehmet Ali Yılmaz'ın sahibi olduğu ve yılbaşında yayınına ara veren tvem kanalını satın alacağı iddia edildi. Uğur Dündar'ın bir süre önce Mehmet Ali Yılmaz ile görüşmesi de bu iddianın kanıtı olarak gösterildi.



Yine bir site, tv8 ve Radikal'den ayrıldıktan sonra medyadan uzak kalan Haluk Şahin'in Yeni Asır TV'de Neslihan Acu ve Sezin Sivri'nin sunduğu Laf Ofisi programında yaptığı açıklamaların bu iddiayı desteklediğini ileri sürdü.



Evet, Haluk Şahin, o programda yaptığı şu açıklamayla yeni bir kanalın yolda olduğunun haberini vermişti:



"İlk defa medyada söylüyorum. Yeni bir televizyon olasılığı gittikçe güçleniyor. Bu bir televizyon kanalı. Haber ve diğer tür programların olacağı...



"Uğur Dündar ve ben en uzun süreler ekranlara çıkan insanlarız. Uğur Dündar 1972 Münih Olimpiyatları’nda başladı, ben 74’te başladım. Şimdi belki yine birlikte çalışacağız. Türk medyasının çok ciddi bir kriz geçirdiği bu dönemde, halkın gerçekleri öğrenme hakkını, talebini yerine getirecek bir kanal düşünüyoruz..."



Dün çıkan haberler üzerine Medyatava'nın ulaştığı Haluk Şahin, Sözcü Gazetesi'nin tvem'i satın almasının söz konusu olmadığını, bu iddianın basit bir spekülasyondan ibaret olduğunu söyledi. Şahin, Uğur Dündar'la yeni bir kanal kurma düşüncesinin olduğunu, ancak bunun başka bir kanalı satın alarak değil, sıfırdan yeni bir kanal kurma şeklinde olacağını belirtti.



Konuya ilişkin gelişmeler Medyatava'da olacak.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin