Sözcü gazetesine flaş transfer! Hangi deneyimli isim kadroya katıldı?

Sözcü gazetesi kadrosuna deneyimli bir isim dahil oldu. Köşe yazarlığı, ardından da yaptığı televizyon programlarıyla adından söz ettiren deneyimli gazeteci, Sözcü ile sektöre dönüş yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Sözcü gazetesine flaş transfer! Hangi deneyimli isim kadroya katıldı?

Gazeteci Ruhat Mengi, Sözcü kadrosuna katıldı. Köşe yazarlığı ve televizyon programlarına uzun bir süredir ara veren Mengi, Sözcü ile sektöre dönüyor.

Hande ZEYREK / SÖZCÜ

Gerçek gazetecileri baskı durduramaz

Bitmeyen kumpas dönemleri başta olmak üzere birçok iyi gazeteci hatta gazete sahiplerinin akıl almaz siyasi baskılarla karşılaştığını kaydeden Ruhat Mengi, “İçinizde gazetecilik ruhu varsa, o ölmez” dedi.

Gazeteci Ruhat Mengi, aslında bir kimya mühendisi. Eğitimine ODTÜ'de başlayıp İngiltere Manchester Üniversitesi'nde tamamladı. Bir süre mühendislik yaptıktan sonra yapmak istediği asıl mesleğe yöneldi: Gazetecilik. Mesleğe Gölge Adam'da başladı. Ona mesleği öğreten ise efsane gazeteci Ertuğrul Akbay oldu.

İşinde o kadar başarılıydı ki kısa sürede köşe yazarlığı yapmaya başladı. Ardından da televizyon programları geldi. Gazetedeki yazıları, TV'deki programları ‘siyasi baskılarla' kesildi. Ancak mesleğine olan tutkusundan da üretmekten de hiç vazgeçmedi. Türk medyasının önemli isimlerinden Ruhat Mengi, SÖZCÜ ailesine katıldı. Ruhat Mengi ile memleketin hal-i pürmelalini konuştuk.

DUVARA TOSLAYACAK

Gazetecilik adına nasıl bir sınav veriliyor?

Medyanın belli bir kesimi iyi sınav verdi, bir kısmı ise neredeyse topluma şiddet pompaladı. Birilerine yaranmak için kalem veya ekran kullanılarak, saldırganlık yapılması, hakaret edilmesi hiç bu kadar yaygınlaşmamıştı. Siyasi kamplaşma medyada hiçbir dönemde olmadığı kadar arttı. Aslında son 10 yıldır benzerine az ülkede rastlanır bir bölünme zaten vardı ama en azından topluma, demokrasi ve insan haklarına (hatta tüm canlıların yaşam haklarına) saygı az da olsa korunuyordu. Şimdi siyasette taraf tutma adına hiçbir etik değeri gözetmeyen, saldırarak, tehdit ederek yazan-konuşan, böylelikle topluma da kötü örnek olan basın kuruluşları. Tabii bir de sosyal medya var. Bugün her konuda olduğu gibi şiddeti önlemede de  kötü durumdayız. Sebebi ne? Hukuku hiçe saymak, suçlular yerine masumları, mağdurları cezalandırmak. Türk halkı, hak hukuk aramakta gecikirse freni patlamış araç maalesef içindeki milyonlarca kişiyle duvara toslayacak, görünen köy kılavuz istemez.

Röportajın devamını okumak için TIKLAYIN

Sözcü gazetesine flaş transfer! Hangi deneyimli isim kadroya katıldı?

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin