Sözcü gazetesine dev ceza

Sözcü gazetesi bugün, kendilerine kesilen dev cezayı duyurdu. Vergi cezasıyla hedef alındıklarını duyuran Sözcü'den yapılan açıklamaya göre gazeteye yine dev vergi cezaları kesildi.

Google Haberlere Abone ol
Sözcü gazetesine dev ceza

Sözcü gazetesi, yaptığı açıklamayla vergi cezasıyla hedef alındıklarını duyurdu.

Cezaları "Başaramayacaksınız!" diyerek manşetine taşıyan Sözcü, "Türkiye'nin en çok satan gazetesi Sözcü'ye yönelik yıpratma operasyonları sürüyor. Gerçekleri yazdığı için iftira atılarak FETÖ'cülükle suçlanıp ceza verilen Sözcü'ye, şimdi de mali baskılarla diz çöktürülmeye çalışılıyor" dedi ve şu açıklamayı yaptı:

"Kamudan resmi ilanlar dışında herhangi bir ilan almayan Sözcü'ye, BİK cezaları ile baskı oluşturulmaya çalışılıyor. Gazeteler için önemli gelir kaynaklarından birisi olan BİK ilanlarında Sözcü'ye uygulanan ambargo artıyor. 2020'nin Ocak-Kasım döneminde Sözcü'ye 166 bin lira BİK cezası kesilirken, grubun diğer gazetesi Korkusuz'a da 373 bin lira ceza kesildi. Yıl sonuna doğru BİK cezaları daha da arttı. 2020 Aralık ayı için de hem Sözcü'ye hem de Korkusuz'a 10'ar gün BİK cezası verildi. Yılın ilk 11 ayında her iki gazeteye toplam 26 gün ceza kesildiği göz önünde bulundurulduğunda, aralık ayında kesilen 10'ar gün cezanın ne kadar büyük olduğu da ortaya çıkıyor.

Daha önceden Fetöcülerin denediği mali operasyonların benzerleri şimdi deneniyor. 2010'lu yıllardan başlayarak gazetemizi mali açıdan çökertmek için uğraşan Vergi Müfettişi Çağlar Cerit ile Gelir İdaresi Grup Başkanı Zülfikar Küçükavcı'nın, “Fetöcü olduğu” ortaya çıkmıştı. Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in atadığı Cerit ve Küçükavcı, 1 Eylül 2016 tarihinde yayımlanan KHK ile kamudan atıldı. Günümüzde de yazılı basında en fazla satan ve vergi ödeyen Sözcü'ye benzer vergi cezaları kesiliyor.

Yazılı basında açık ara en fazla vergiyi vermesine rağmen, gerçeklikle alakası olmayan suçlamalarla ağır vergi cezaları kesiliyor. Bununla beraber Basın İlan Kurumu (BİK) gelirlerine de sudan bahanelerle neşter vuruluyor. Kamu kurumlarından ve hükümetin kontrolündeki şirketlerden herhangi bir reklam almayan, sırtını tamamen okurun gücüne dayayan Sözcü'ye 2018 yılında toplam 14.5 milyon lira vergi cezası kesildi. Oysa ki, SÖZCÜ Gazetesi'nin bağlı bulunduğu Estetik ve Çağdaş şirketleri 2018 yılında 6 milyon TL, 2019 yılında 10.5 milyon lira vergi ödedi. Buna karşın devletin her yıl on milyonlarca liralık reklam desteğini alan iktidara yakın gazeteler, söz konusu vergi vermek olunca Sözcü'nün yanına dahi yaklaşamıyorlar."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin