Sözcü gazetesinde büyük deprem. 'Ekonomik kriz' denilerek 10'larca gazeteci işsiz kaldı. Çiğdem Toker, Serpil Yılmaz, Sinan Meydan gibi yazarların işine son verildi. İşten çıkarmaları İsmail Saymaz duyurdu

Gazeteci İsmail Saymaz bir dönem çalıştığı Sözcü gazetesindeki işten çıkarmaları duyurdu. İşten çıkarılan gazeteci ve yazarlar arasında Çiğdem Toker, Serpil Yılmaz, Sinan Meydan gibi isimler de yer aldı. İsmail Saymaz'ın edindiği bilgiye göre 40'a yakın çalışan işsiz kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Sözcü gazetesinde büyük deprem. 'Ekonomik kriz' denilerek 10'larca gazeteci işsiz kaldı. Çiğdem Toker, Serpil Yılmaz, Sinan Meydan gibi yazarların işine son verildi. İşten çıkarmaları İsmail Saymaz duyurdu

Sözcü ve Korkusuz gazeteleri, ekonomik sebepleri gerekçe göstererek birçok yazar ve editörle yollarını ayırdı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yolların ayrıldığı isimleri şöyle duyurdu:

“Sözcü ve Korkusuz gazeteleri Çiğdem Toker, Serpil Yılmaz, Sinan Meydan, Hüsnü Mahalli, Ahmet Takan ve Sezgin Özcan ile yollarını ayırdı. Ayrıca 40 kadar editör, sayfa sekreteri ve teknik elemanın işine son verildi. Gerekçe, ekonomik sebepler olarak gösteriliyor.”

İşte Saymaz'ın o paylaşımı:

İsmail Saymaz bir dönem Sözcü gazetesinde çalışmış daha sonra Halk TV ile anlaşmıştı.

 HÜSNÜ MAHALLİ'DEN AÇIKLAMA

Hüsnü Mahalli, yaklaşık beş yıldır yazılarının yayımladığı Korkusuz gazetesindeki köşesine son verildiğini açıkladı.

Mahalli Twitter hesabından gelişmeyi şöyle duyurdu:

"Sevgili dostlar, az önce Sözcü'nün avukatı arayınca ‘yeni bir dava vardır’ diye ödüm koptu. Meğer gazetedeki yazılarıma son verilmiş. Gazete yönetiminden biri değil de neden avukat? Neyse, vatana millete hayırlı olsun.

Yaklaşık beş yıldır yazdığım Korkusuz’daki köşe yazılarıma son verilmiştir. Geçen süre içinde hiçbir yazıma müdahale etmeden yayımayan gazete yönetimine ve yazı işlerindeki meslektaşlarıma samimi dostluklarından dolayı teşekkür ediyorum. Mücadeleye devam."

Çiğdem Toker de Twitter hesabından şunları yazdı:

Sözcü gazetesinde yayımlanan köşe yazılarıma, "küçülme" gerekçesiyle son verildiği bildirildi.
Gazete yönetimine ve okurlara bugüne kadarki destekleri için teşekkür ederim.

Tarihçi Sinan Meydan da şu açıklamayı yaptı:

2017'den beri her pazartesi Sözcü'de yazdığım yazılarıma -ekonomik sıkıntı gerekçe gösterilerek- son verilmiştir. 6 yıl boyunca özgürce yazmamı sağlayan @gazetesozcu,'ye, beni ülkenin en çok okunan yazarlarından biri yapan siz değerli okurlarıma çok teşekkür ediyorum.

Ekonomik gerekçeye gelince, Şubat 2022'den beri aylık 13 bin TL telif alıyordum. İşime,ülkeme,okurlarıma saygıyla gerekirse ücretsiz de yazardım.Cumhuriyetin yüzüncü yılında giderken sayfamı korumak önemliydi,olmadı.Yazmaya, anlatmaya devam edeceğim. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yazar Zülfü Livaneli Meydan'a, "Çok üzüldüm sevgili Sinan ama mücadeleni aksatmaz bu." diye seslendi.

SÖZCÜ'DEN SERT AÇIKLAMA GELDİ

Medyaradar'ın haberine göre; Sözcü’den, işten çıkarma iddialarıyla ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 40 gazetecinin çıkarıldığı şeklindeki iddialar yalandır. Bugün, Halk TV, Tele-1 ve bazı sosyal medya hesaplarında kasıtlı olarak, gerçeğe aykırı şekilde böyle haberler yapılmıştır. Sözcü gazetesi bugün üç yazarla, Korkusuz gazetesi de iki yazarla yollarını ayırmıştır. Onun dışında, Sözcü’den bugün başka kimse çıkarılmamıştır. 5 yazar ile yolların ayrılması, 450 kişinin çalıştığı Sözcü grupta olağan dışı bir durum değildir. Sözcü’den 40 kişinin çıkarıldığı haberleri gerçek dışı olup, karalama amaçlı bu haberlere karşı gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin