Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı ne kadar oldu. 2023 SED destek parası zammı kaç TL oldu? SED yardım ödemesi sorgulama ekranı

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı takibinde ödeniyor. İhtiyaç sahibi kişilere verilen bu ödemeye yapılan zam miktarı sorgulanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, güncel maaşların belli olmasıyla SED parasına da zam geldiğini duyurdu. Peki Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı ne kadar oldu? E-Devlet SED yardım ödemesi sorgulama ekranı.

Google Haberlere Abone ol
Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı ne kadar oldu. 2023 SED destek parası zammı kaç TL oldu? SED yardım ödemesi sorgulama ekranı

SED ihtiyaç sahibi kişilere sağlanan geçici ekonomik destek kapsamında verilir. 

SED yardımı alabilmek için başvurular İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e-Devlet üzerinden elektronik ortamda yapılır.

Yapılan son zamla birlikte SED ödemeleri ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yüksekten yatacak. Peki 2023 SED destek parası zammı kaç TL oldu? İşte SED yardım ödemesi sorgulama ekranı.

SED DESTEK PARASI ZAMMI KAÇ TL OLDU?

SED yardımı ile çocuk başına yapılan destek tutarı ortalama 3.038 TL olarak ödeniyordu. Koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması ise 3.644 TL ile 4.853 TL arasında yer alıyordu.

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı ödemelerine yüzde 17,55 oranında zam yapıldı.

Yani 3 bin 38 TL ödeme alan bir aile yeni zam ile 3 bin 571 TL ödeme almaya başlayacak.

SED YARDIMI ÖDEME BİLGİLERİ SORGULAMA EKRANI E-DEVLET

SED BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sitesinde yer alan bilgilere göre SED başvuru şartları şu şekildedir:

Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

Talepler, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında değerlendirilmekte ve inceleme sonucu uygun görülenler desteklenmektedir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin