'Sosyal sorumluluk projelerinde medya desteğini ancak sanatçı katılımıyla sağlayabiliyoruz...'

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Empati Ödülleri'ni düzenleyen oyuncu ve sunucu Özge Pirçek, proje hakkında Medyatava'ya özel açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
'Sosyal sorumluluk projelerinde medya desteğini ancak sanatçı katılımıyla sağlayabiliyoruz...'

Çok sayıda ünlü ismin katılımıyla 18 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan 3. Empati Ödülleri için sayılı günler kaldı...



Otizm ve down sendromuna dikkat çekmek için oluşturulan bu özel gecenin yaratıcısı oyuncu ve sunucu Özge Pirçek, tören öncesi Medyatava'nın sorularını yanıtladı ve organizasyonla ilgili önemli bilgiler verdi.



Empati Ödülleri'ni oluşturma fikri nasıl oluştu?



İzmir'e yaptığım bir iş seyahati esnasında tanışmış olduğum özel bir aile benim bu güzel yolda ilk adımı atmama vesile oldu. Bu ailenin 5 tane otizmli çocukları vardı. Otizm hayat boyu bakım ve eğitim gerektiren bir durum ve oldukça maliyetli. Yeteri kadar destek olmadığını fark ettim ve araştırmaya başladım. 3 yıldır elimden geldiği kadar birçok derneğe yardımcı oluyorum ve farkındalık yaratmak adına bu etkinlikleri düzenliyorum.



Projenin amacı nedir?



Otizm ve down sendromunun var olduğunu duyurmak, farkındalık yaratmak ve insanları bir nebze empati kurmaya sevk ederek  desteklerini kazanmak. 



Herhangi bir kuruluştan destek aldınız mı?



Ben bu geceleri bireysel olarak tek başıma düzenliyorum. Fakat bu sene aldığım karar ile Empati Halkası Gönüllüleri adında bir vakıf kurmaya karar verdim. Bu vakıf bünyesine birçok derneği de dahil edip, daha çok hayatlara dokunabilecegimize inanıyorum.



'Sosyal sorumluluk projelerinde medya desteğini ancak sanatçı katılımıyla sağlayabiliyoruz...'



Geceye hangi isimler katılacak?



Özellikle belirtmek isterim ki böyle geceler sanatçı desteği olmadıktan sonra pek bir fayda sağlayamıyor. Medyada ses getirebilmek adına destek veren tüm sanatçılarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Yeşim Salkım, Deniz Seki, Ferman Toprak, Devran İskender, Bahadır Tatlıöz, Aşkım Kapışmak, Safiye Soyman, İvana Sert , Çağlayan Topaloğlu, Müjdat Gezen ve Ece Erken gibi birçok değerli isim bu sene de hiçbir maddi çıkar gözetmeksizin bizimle beraber olacaklar.



Aynı zamanda oyunculuk da yapıyorsunuz. Hangi projelerde yer aldınız?



Oyunculuk ile tanıştığımda benim mesleğim bu olmalı dediğimi hatırlıyorum kendi kendime. "Görev" adlı filmde yer aldım ve ardından "Çeken Bilir" isimli proje benim kendimi geliştirmemde önemli etken oldu. Usta isimler Ayla Algan ve Sümer Tilmaç (Allah rahmet eylesin) ile çalışmak benim için unutulmaz bir tecrübe oldu. İspanya'da oyunculuk eğitimimi aldıktan sonra bu kış Sinop'ta "Oku" isimli gerilim filmini çektik. Haziran'da vizyonda olacak. 



Oyunculukla ilgili yeni projeler var mı?



Tabii ki var. Oyunculuk alanında kendimi geliştirmek ve doğru projelerde yer alıp Türk sinemasına ben de ismimi yazdırmak istiyorum. Şu anda okuduğum 4 tane senaryo var. Sete geri döneceğim için çok heyecanlıyım.



'Sosyal sorumluluk projelerinde medya desteğini ancak sanatçı katılımıyla sağlayabiliyoruz...' - Resim : 2



Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezun olmuşsunuz. Ressamlığa devam ediyor musunuz?



Ressamlık ilk göz ağrım aslında. Benim için sakinleştirici bir ruh tedavisi resim yapmak. Sergi açmıyorum artık ama kendim ve arkadaşlarım için zaman zaman yağlı boya çalışmaları yapıyorum.



On parmağınızda on marifet var... Bir dönem spikerlik de yapmıştınız. Hâlâ birçok organizasyonda sunuculuk yapıyorsunuz. Spikerlik mi, sunuculuk mu diye sorsam?



Spikerlik de tabii ki çok değerli ama çok uzun yıllar yaptım ve fark ettim ki salt metin okuyarak spikerlik yapmak bana göre değil. Ben daha çok kendimden bir şeyler katarak çalışmayı seviyorum. Canlı yayında program yönetmek bana daha yakın geliyor. Yani sorunuzun cevabı sunuculuk olur şu anda.



Oyunculuk sizin için ne ifade ediyor?



Benim için oyunculuk inanılmaz bir terapi. Oynadıkça tedavi oluyorum. Farklı karakterleri hissetme imkanı yakalamak benim için paha biçilemez.



Hiç bedel ödediniz mi?



Özel hayatımdan taviz vererek bir bedel ödemiş oluyorum tabiiki de... Çünkü çalışırken ben kendimi bile unutuyorum çoğu zaman.



'Sosyal sorumluluk projelerinde medya desteğini ancak sanatçı katılımıyla sağlayabiliyoruz...' - Resim : 3



Beğendiğiniz oyuncular?



Anthony Hopkins, Natalie Portman, Halit Ergenç ve Deniz Çakır.



Hangi dizileri takip ediyorsunuz?



Game of Thrones, Westworld, Çukur ve Kadın...



Yeni bir sosyal sorumluluk projesi var mı gündeminizde?



Son bir kaç aydır gündemim sadece 18 Mayıs'ta gerçekleştireceğimiz 3. Empati Ödülleri oldu. Çok zaman ve emek verdim. Bu geceden sonra yeni kuracağım vakıf ile meşgul olurum uzunca bir süre. Ama belli de olmaz, her an yeni bir sürpriz de yapabilirim...



Bu tarz projelerin daha fazla desteklenmesi için neler yapılması gerekir sizce? Talepleriniz neler?



Böyle organizasyonlarda medya çok önemli. Medya desteğini de sanatçı katılımları ile sağlayabiliyoruz. Sanat dünyasından daha fazla destek ve gecenin oluşumu için değerli iş adamlarından da yardım bekliyoruz...



'Sosyal sorumluluk projelerinde medya desteğini ancak sanatçı katılımıyla sağlayabiliyoruz...' - Resim : 4



Yaptığınız yardım organizasyonları ve sosyal sorumluluk projeleri birçok kez ödül aldı, nasıl bir duygu?



Evet çabalarımın duyulduğunu görmek ve karşılığını almak benim için çok gurur verici bir durum. Empati Ödülleri birçok yerde "En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi" seçildi. Ben de yakın zamanda "En Yardımsever Sunucu Ödülü"nü aldım. Benim için bu ödüller hayata geliş nedenime doğru yolda ilerliyor olduğumu gösteriyor. Güzel sorularınız icin çok teşekkür ediyorum.



Ben teşekkür ederim. Başarılar diliyoruz...



 



Canan Kaya / Medyatava



canankaya@medyatava.com

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin