Sosyal medyayı ayağa kaldıran bıçaklı saldırgan tutuklandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Kadıköy-Tavşantepe metro içerisinde bir kadın şahsı bıçakla tehdit ederek hakaretlerde bulunan şahıs yakalanmıştır" denildi. Şüpheli Emrah Yılmaz "Silahla tehdit", "Basit yaralamaya teşebbüs" ve "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçlarından tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Sosyal medyayı ayağa kaldıran bıçaklı saldırgan tutuklandı

İstanbul'da Kadıköy-Tavşantepe metrosunda dün akşam saatlerinde kadın yolcuyu bıçakla tehdit eden saldırgan yakalandı. O anlar cep telefonu kamerasına kaydedildi.

Olay, dün akşam saatlerinde Kadıköy- Tavşantepe metrosunda yaşandı. Kadıköy yönüne doğru ilerleyen Metro, Bostancı Durağında beklediği sırada, bir kadın ile erkek arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Elinde bıçak olan erkek, etrafa küfürler savurarak önce kadının üzerine yürüdü ardından vagondan indi. Daha sonra küfürler ederek tekrar vagona binen kişi, elindeki bıçağı tartıştığı kadına doğru sallayarak, yanına çağırdı ve küfürler eşliğinde "Suratını keserim senin" diye bağırdı. Saldırgan daha sonra vagon kapılarının kapanmasıyla gözden kaydoldu. O anlar trende bulunan diğer yolcular tarafından cep telefonu kamerasına kaydedildi.

SALDIRGAN YAKALANDI

İstanbul Kadıköy metrosunda kadın yolcuyu bıçakla tehdit eden saldırgan yakalandı. Saldırganın 20 suç kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

İSTANBUL METRODA KADINI TEHDİT EDEN SALDIRGANIN YAKALANMA ANI

Kadıköy - Tavşantepe metrosunda akşam saatlerinde bir kadına elinde bıçakla tehditler savuran saldırgan yakandı. Saldırganın yakalanma anı kameraya yansıdı.

Edinilen bilgiye göre polis ekiplerinin çevrede yaptığı çalışmalar sonucu sosyal medyada yayınlanan görüntülerdeki saldırganın E.Y.(32) olduğu tespit edildi. Yapılan çalışma sonucu saldırgan saat 02.30 sıralarında yakalanarak gözaltına alındı. E.Y.'nin yapılan incelemesinde 20 suç kaydının olduğu anlaşıldı. E.Y.'nin emniyetteki işlemleri sürüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Kadıköy-Tavşantepe metro içerisinde bir kadın şahsı bıçakla tehdit ederek hakaretlerde bulunan şahıs yakalanmıştır" denildi.

YAKALANMA ANI KAMERADA

Polisin saldırganı yakalama anı kameraya yansıdı. Görüntülerde polisin eve giderek saldırganı gözaltına aldığı görülüyor.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan yazılı açıklamada "24 Kasım 2021 günü bir erkek şahsın Kadıköy-Tavşantepe hattındaki metroda elinde bıçakla kadınlara yönelik hakaret ve tehdit içerikli sözler söylediği şeklindeki eylemin metroda bulunan bir vatandaş tarafından kameraya çekilip sosyal medyada paylaşıldığının görülmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılarak ilgili kolluk birimine şüphelinin yakalanması ve diğer delillerin toplanması yönünde talimat verilmiştir" denildi.

'MAĞDURLARIN KORUNMALARI YÖNÜNDE GEREKLİ TEDBİRLER DE ALINMAKTADIR'

Aynı gün kimliği belirlenip yakalanan şüpheli E.Y.'nin Başsavcılığın talimatıyla gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, şüphelinin olayda kullandığı bıçağın da arama sonucunda ele geçirildiği vurgulandı. Açıklamada, "Soruşturmamız kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkmasını sağlayacak deliller süratle toplanmakta olup, ayrıca eyleme maruz kalan mağdurların korunmaları yönünde gerekli tedbirler de alınmaktadır. Şüpheli bugün itibarıyla Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır edilecek ve hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

O kadın konuştu

Kadıköy- Tavşantepe metrosunda bıçaklı kişinin tehditler savurduğu Senanur Damgacı açıklamalarda bulundu.

Annesiyle yolculuk ederken bıçaklı kişinin tehdidiyle karşılaştıklarını belirten 26 yaşındaki Damgacı, "Ben normalde kick boksçuyum bir şeylere güveniyordum ama herhangi bir malzemenin karşısında bir şey yapamayacağımı gördüm" dedi. "Allah kurtardı ya. Tamamen şans eseri kurtulduk" diyen Damgacı, "Birisi bununla ilgili önlem almadıkça bu sapıklar, dengesiz insanlar daha da artarak devam edecekler" diye konuştu.

Maske tartışması

Damgaci şöyle konuştu: Orada cilbabli bir hanımefendi oturuyordu. Maskesi buraya kadar kapalıydı, burnu hafif açıktaydı. İlk başta kadına o yüzden laf söyledi, söylenmeye başladı. Biz çok aldırış etmedik, müdahale etmedik bu duruma. Hemen karşı tarafımda oturuyordu. Kadının cildi yaraydı, dedi ki; ‘Cildim yara kusura bakmayın özür dilerim, maskeyi biraz indirmem gerekiyor, hava alması gerekiyor’ diye izah etmesine rağmen adam sataşmaya devam etti. Sonunda kadın çok mülayim olduğu için dedi ki ‘Ben bunu alırım’ herhalde kafasında. Sonra ayağa kalkıp bağırmaya, üstüne yürümeye, küfürler, ağır laflar söylemeye başladı. Sonrasında ben kadına bağıramayacağını, öyle laflar söyleyemeyeceğini söyledim. Sonrasında zaten bana saldırdı, orada bir arbede yaşandı, tekmeler, itişler, kakışlar.(Size vurdu mu?) Tabii, çok gelmedi çünkü araya birileri girdi, insanlar tutmaya çalıştı."

TUTUKLANDI

Kadıköy-Tavşantepe metrosunda bir kadını elinde bıçakla tehdit eden şüpheli Emrah Yılmaz "Silahla tehdit", "Basit yaralamaya teşebbüs" ve "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçlarından tutuklandı.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin