Sosyal medyanın ilk transeksüel köşe yazarı

Taraf Gazetesinde yazan Türkiye'nin ilk transeksüel Köşe yazarı Esmeray'dan sonra, sosyal medyanın ilk transeksüel köşe yazarı aktivist Çağla Akalın oldu.

Google Haberlere Abone ol
Sosyal medyanın ilk transeksüel köşe yazarı



Taraf Gazetesinde yazan Türkiye'nin ilk transeksüel  Köşe yazarı Esmeray'dan sonra, sosyal medyanın ilk transeksüel köşe yazarı aktivist Çağla Akalın,  Ahu Tuğba'nın kızı Anjelic Calvin ve Ünlü Şair Yalçın Benlican gibi isimlerin köşe yazarlığı yaptığı, Onurakaymedya.com'da yazılarını yazmaya başladı.



Sosyal medyada trans aktivist olarak tanınan Çağla Akalın,  oyuncu Dağhan Külegeç'in annesi Ayşe Erbulak, "Oğlumun sadece gay olmasını istemezdim." diyerek ilginç bir açıklamaya imza atınca, özür çağrısında bulunmuş ve daha önce de bir çok ünlüye yaptıkları 'homofobik açıklamalarla' özür diletmişti. Akalın, “Sosyal oldum, kaçmadım, savaştım ve kazandım” diyerek bu yolda verdiği savaştan asla vazgeçmeyeceğini dile getirdi. Kimsenin LGBT bireyleri yok saymaması gerektiğini vurgulayan Çağla Akalın şunları söyledi, "10 yıldır trans olarak hayatımı idame ettiriyorum, mutluyum. Bu ülkede kadınlar da erkekler de seks işçiliği yapıyor. Ama sıra trans bireylere gelince yapacak bir şeyimiz yok mantığı ile yola çıkıyorlar. Çark böyle dönüyor zannediyorlar ama öyle değil! Ben köşe yazarlığı yapıyorum. Mücadele veren savaşan herkes her şeyi başarır."



Onurakaymedya.com imtiyaz sahibi ve Türk Sanat Müziği Sanatçısı Onur Akay, "Zamanında en büyük aktivizmi Kenan Evren'e karşı Bülent Ersoy yaptı. Bir transeksüel sanatçımız Türk Musikisinde büyük başarısıyla Diva olduysa, transeksüel bir yazarımızda çok başarılı olabilir. Dünyada mesleklerinde başarılı olmuş çok sayıda transeksüel bireyler  var." dedi.   



Çağla Akalın, ünlü modacı Barbaros Şansal'la Akşam Gazetesinde röportaj yapmış ve birlikte çekildikleri fotoğraf dikkat çekmişti. Şansal röportajda, "Neden adın Çağla Akalın" diye sorunca ,  "Daha önce fiziğimden dolayı herkes bana Çağla Şikel derdi. Bir gün saçımı sarıya boyattım ve dökülen kirpiklerim nedeniyle protez kirpiğe başladım, bu kez de  Demet Akalın dediler. Hep  Kardeşi misin? diye soruyorlar hatta fotoğraf çektirenler bile var arkadaşlarına hava atmak için." şeklinde cevap vermişti.



Çağla Akalın köşesine "Transparan Hayatlar" ismini verdi.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin