Sosyal medyadaki yorumlar şehidin ailesini üzdü

Yarbay Mehmet Alkan için yapılan bazı yorumlar yargıya taşınıyor.

Google Haberlere Abone ol
Sosyal medyadaki yorumlar şehidin ailesini üzdü

Şırnak'ta şehit olan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze töreninde ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan'ın isyanı güne damgasını vururken, taziye evi de hem Osmaniye, hem de ailenin uzun yıllar önce ayrılıp geldiği Malatyalı hemşehrileri ve diğer kardeşlerin dostlarının akınına uğradı.

Namazı kıldırmadığı ve Ak Partili yöneticilere ön safta yer açtığı iddiasıyla tepki gösterilen İl Müftüsü Ramazan Çortul da bir açıklama yaparak, "Bizler bu hizmetleri yürütürken her türlü siyasi vesayetin ve siyasi düşüncenin üstünde hareket ederiz" dedi.



Jandarma Yarbay Mehmet Alkan'ın kardeşi Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın büyük boy Türk bayrağı çekilen Fatih Mahallesi 3026 sokaktaki evine taziyeye gelenlere, dün akşam şehit olmadan önce babası Hasan Alkan'dan istediği ancak yiyemediği Bayram Kömbesi (yöresel kurabiye) dağıtıldı. Bugün de başsağlığı için gelenler şehit Yüzbaşı Ali Alkan için dua etti.



8 kardeşten biri olan şehit yüzbaşının yakınları, dedelerinin Malatya'nın Doğanşehin İlçesi Sürgü beldesinden gelip uzun yıllar önce Osmaniye'ye yerleştiğini söyledi. Sosyal medyada aileye yönelik olarak inanmak istemedikleri birçok saldırı ifadesi bulunduğunu üzüntü ile gördüklerini belirten aynı kişiler, Alkan Ailesi'nin Sünni olduğunu, başka bazı yakıştırmalar yapılarak diğer mezheplere de büyük saygısızlık yapıldığını ifade etti.



Kardeşinin Türk bayrağına sarılı tabutunun başında "Buradaki vatan evladı daha 32 yaşında. Vatanına, sevdiklerine doyamadı. Bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor" diye isyan eden ağabeylerinden Yarbay Mehmet Alkan, bugün gün boyu sakin bir şekilde telefon ve bizzat gelenlerin taziyelerini kabul etti.



Yarbay Alkan'ın acı içinde olduğunu belirten yakınları, sosyal medyada yazılanları olabildiğince kendisine intikal ettirmediklerini, bunlardan suç unsuru olanların hukuki takibinin yapılacağını belirtti. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin