Sosyal medyada yeni tutku video paylaşmak

Gezi Parkı olaylar sırasında sosyal ağlardaki video paylaşımı arttı.

Google Haberlere Abone ol
Sosyal medyada yeni tutku video paylaşmak

Sabah Gazetesi'nden Timur Sırt'ın yaptığı habere göre; Türkiye'de 11 milyondan fazla Twitter kullanıcısı var. Her iki ağda da Gezi Parkı eylemleri süresince birçok hesap açıldı ve vatandaşlar eyleme ait fotoğraf ve video paylaşıldı. Yüklenen fotoğraf ve videoların yoğunluğundan mobil baz istasyonlarında yavaşlama meydana geldi. 



Sosyal medyada bu kadar fazla fotoğraf ve video paylaşımının vatandaş gazeteciliğinin de artmasına neden oldu. Yerli ve yabancı haber ajansları bu fotoğraf ve videoları kullandı. 



Haberde, internetin en büyük sosyal ağları olan Google, Facebook ve Twitter arasındaki video yarışının 2013'te zirveye taşındığına da yer verildi.



Önemli anların paylaşılacağı bir sosyal ağ olan instagram YouTube Vine'a rakip olarak video izlenirliğini geliştirirdi. Kullanıcılar Instagram'da fotoğraf çektiği yerde bir film makinesi simgesi de görecek. Bu moda geçmek için simgeye dokunmak yeterli. Bu kamerayla 15 saniyeye kadar video çekilebiliyor. Instagram'da güzel içerikler paylaşmaya devam edebilmeniz için sadece videoya özel geliştirilmiş 13 filtre eklendi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin