Sosyal medyada vergi kaçağına 'like'

Beğeniler sanatçılara vergisiz kazanç kapısı mı oluyor?

Google Haberlere Abone ol
Sosyal medyada vergi kaçağına 'like'

Habertürk'ün haberine göre; Sosyal medya birçoğumuzun artık vazgeçilmezi. Arkadaşlar arasında yapılan sohbetler, beğeniler artık sosyal medyaya taşındı. Her gün yüzlerce resmi sosyal medya diliyle ‘like’ ediyoruz. Yani beğeniyoruz. Arkadaşlarımızın yaşadıklarının, gördüklerinin resme dökülüp anında önümüze gelmesi güzel ama kaybettirdikleri olmasa. Evet her ‘like’ arkadaşlık bağlarımızı güçlendirip bizi sevimli yapmıyor aynı zamanda çok şey de kaybettiririyor.



Bir süre önce Twitter ile Maliye’nin yaşadığı vergi sorununu hatırlayalım. Twitter, Facebook veya genel anlamda Google ile hükümetin vergi sorunlarını bugüne kadar duyduk, gördük. Fakat bunlar genellikle o şirketler ile ilgili konulardı. Maliye haklı olarak bu şirketlere “Türkiye’den kazanıyorsan vergini ödeyeceksin” diyor.



Genellikle fotoğrafların yayınlandığı diğer sosyal ağ olan Instagram’da da diğer ağlarda olduğu gibi arkadaşlarımızın yanı sıra ünlüler de bulunuyor. Onlar da çektikleri fotoğrafları paylaşıyor. Biz de onların fotoğraflarını like ediyoruz. İşte kaybımız tam da burada doğruyor. Vergi kaybımız.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin