Sosyal medyada günde üçten fazla paylaşım yapanlar dikkat! Prof. Dr. Nevzat Tarhan'dan uyarı geldi

Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, son aylarda  karıştığı suçlar kapsamında gözaltına alınan internet fenomenlerinin sosyal medya görgüsüzlüğü yaparak kendilerini deşifre etmelerinin ardında yatan psikiyatrik nedenleri MedyaTava TV’ye özel verdiği röportajda açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Sosyal medyada günde üçten fazla paylaşım yapanlar dikkat! Prof. Dr. Nevzat Tarhan'dan uyarı geldi

‘İnsanlar özel hayatlarını neden herkese deşifre etmek ister?’ sorusu üzerine, bu durumun patolojik bir rahatsızlık olduğunu ve narsistik kişilik özelliğine sahip kişilerin bu yaklaşımı sergilediğini söyleyen Nevzat Tarhan, günde üç defadan fazla kendini sosyal medyada paylaşan kişilerin ilgi görme problemi yaşadığını anlattı.

Kişide önemli ve değerli olma duygusunun eksik olması sebebiyle; kendini bu duygulara layık görmeyenlerin, yoksunluk duygusuyla hareket ettiğini, kişilerin sahip olduklarını kendisine layık görmediği için sürekli başkalarına gösterme eğiliminde olduklarını anlatan Tarhan, bu insanların benlik algılarının bu durumu kaldıramadığını yani hak etmediği üne ve güce sahip olanların sosyal medyada abartı paylaşımlar yaptığını söyledi. 

Para kazanma hırsıyla sosyal medya kullanımını abartan insanların, dijital kapitalizmin kölesi olduklarını açıklayan Psikiyatrist Nevzat Tarhan;  insanların özel hayatlarını topluma sergileme isteğinin ardındaki nedenlere bakıldığında gösteriş meraklılığının psikolojik bir problem olduğunu söyledi ve uyarılarda bulundu.

Kaynak: MedyatavaTV
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin