Sosyal medyada eleştirilen Genelkurmay'dan açıklama: 'Nikaha katılım protokol gereği'

Orgeneral Hulusi Akar’ın 8 askerin uğurlandığı gün Sümeyye Erdoğan’ın nikâhına katılmasıyla ilgili tepkiler üzerine Genelkurmay açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Sosyal medyada eleştirilen Genelkurmay'dan açıklama: 'Nikaha katılım protokol gereği'

Hürriyet'te yer alan habere göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın, şehit cenazelerinin olduğu gün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın nikâhına katılmasına yönelik tepkiler üzerine Genelkurmay Başkanlığı’ndan açıklama yapıldı. Açıklamada katılımın, devlet protokolü çerçevesinde olduğu belirtildi, insaflı olunması istendi. 



Sosyal medyada eleştirilen Genelkurmay'dan açıklama: 'Nikaha katılım protokol gereği'



İSTİFA ÇAĞRISI



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile işadamı Selçuk Bayraktar’ın nikâhı 14 Mayıs Cumartesi günü İstanbul’da geniş katılımlı bir törenle kıyıldı. Törende genç çiftin nikâh şahitlerinden biri de Genelkurmay Başkanı Akar oldu. Akar’ın nikâha katılımı o gün Hakkâri Çığlı’da PKK’lıların saldırısında yaşamını yitiren 8 askerin cenaze törenlerinin olması nedeniyle büyük tepki çekti. Akar, düğünden önce şehit cenazesine katılmış olsa da sosyal medya üzerinden eleştirilerin hedefi haline geldi.Twitter’da, “HulusiAkarİstifa” etiketi altında binlerce tepki mesajı paylaşıldı ve TT listesine girdi. Twitter’da Akar’a yönelik tepkiler giderek artarken törene katılımı ve nikâh şahitliği, medyada da eleştiri konusu oldu. Eleştirilerin sürmesi üzerin dün Genelkurmay’dan bir açıklama geldi. Genelkurmay’ın internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:



VİCDANİ DEĞİL



“Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Komuta Heyeti ile birlikte, 14 Mayıs 2016 tarihinde saat 13.00’te; Çukurca’da hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimizin Ankara Kocatepe Camisi’nde düzenlenen cenaze törenlerine katılmışlardır. Müteakiben, aynı Komuta Heyeti, aynı gün saat 15.00’te, İstanbul’da düzenlenen nikâh törenine, devlet protokolü çerçevesinde katılmışlardır. Bu kapsamda, sadece imza ve tebrikattan ibaret olan bir nikâh davetine icabet edilmesine yönelik yapılan bazı haber ve yorumlar; insani ve vicdani olmaktan uzaktır. Terörle mücadeleye yoğun bir şekilde devam ettiğimiz bu günlerde, eleştiri ve yorumlarda insaflı ve yapıcı olunması, ayrıştırıcı dil kullanılmaması, ülkemizin ve aziz milletimizin birliği, beraberliği ve güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin