Sosyal medya Özgecan için yasta: 'O masum bakışı...'

Tecavüze uğrayarak öldürülen Özgecen Aslan, sosyal medyanın da gündeminde.

Google Haberlere Abone ol
Sosyal medya Özgecan için yasta: 'O masum bakışı...'

Tarsus'tan Mersin'e gelmek için minibüse binen ve bindiği minibüsün şöförü tarafından tecavüze uğrayıp öldürülen sonra da yakılan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan son yolculuğuna uğurlanıyor.



Özgecen Aslan için düzenlenen cenaze töreninde kadınlar cami hocasının 'Kadınlar arka tarafa çekilsin' uyarısını dinlemedi ve cenaze namazında ön sıralarda yer aldı. Ardından da, genç kızın tabutunu taşıdı.



Necmettin A. ile Fatih G. gözaltına alınırken cinayet zanlısı olarak aranan Suphi A.'da dün akşam yakalandı. Suphi A. sağlık kontrolü için getirildiği hastaneden öfkeli kalabalık tarafından linç edilmek istendi.



'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' da bu dakikalar da Taksim meyadında toplandı.



Sosyal medyada birçok kullanıcı da Özgecan Aslan için  mesajlar paylaşıyor. #ÖzgecenAslan etiketi şuan TT listesinde 2. sırada.



Özgecen Aslan için paylaşılan mesajlardan bazıları şunlar:



Beren Saat: O masum bakışı bir ömür boyu yakanızı bırakmayacak



Balçiçek İlter: Sevgililer günü mü dediniz???? Sevgi mi? Hadi oradan... Biz Sevgisiz, aşksız insanlarız... nefret doluyuz... Çok ama çok üzgünüm.... Söyleyecek laf, yazacak kelime bulamıyorum.....

#özgecanaslan 20 yaşındaydı sadece 20



Yekta Kopan: Siyasiler başta olmak üzere, herkesin kadınlara dair sözleri, açıklamaları paylaşılsın bugün. Herkesin payı var. #OzgecanAslan



Simge Fıstıkoğlu: bu yüzü hiç unutmayalım. kadın olmak en acılı imtihan bu ülkede.. Allah ailesine dayanma gücü versin



Necip Memili: Kadınlarımız, artık öküzümüz bile yok,sofradaki yerini göremediğimiz,acısını seyrettiğimiz,büyük,ulu,yüce,sonsuz,ana,bacı hep kadınlarımız.



Ahmet Ümit: Sevgililer Günüymüş! Kadınları vahşice öldür, sonra sevgiden, aşktan bahset. Riyakar toplumun riyakar insanları. Bugün gün aydın değil.



Tuba Ünsal: Gerçekten çıldırmak ,haykırmak istiyorum . Bu gencecik kıza tecavüz edip yakarak öldüren pisliklerin aklanmalarına ceza indirimi almalarına izin vermeyelim! Bunun için elimden ne geliyosa yapıcam. Bu memlekette ,tecavüz ettiği kadının ruh sağlığı bozulmadı diye ceza indirimi alan var tecavüz sırasında kadın bağırmıyorsa "rıza göstermiş sayılır" indiriminden faydalanan var! Tecavüz sırasında yakalandı diye "yarım kaldı tam tecavüz sayılmaz " indirimi alan var tecavüz edip ,hamile bırakıp "zaten bakire değildi indirimi alan var. "dar kot giyiyordu öldürdüm "diyip ceza indirimi alan var. NECMETTİN ALTINDÖKEN- FATİH GÖKÇE- SUPHİ ALTINDÖKEN- bu isimleri adalet sistemimiz unutursa da biz unutmayalım...



Bergüzar Korel: Utancımı ve korkumu ifade edecek kelime bulamıyorum..Korkuyorum..

Ve çok utanıyorum. Bir erkek annesi olarak.Bir kadın olarak. Çok korkuyorum..

Çocuğunun pusetini iterken bile sana "MAL" gözüyle bakıp laf atan mahluklarla aynı dünyada yaşadığım için çok KORKUYORUM..İçimde derin bir öfke,çaresizlik ve utanç var..

Ama en çok KORKU.. Ben son zamanlarda çok KORKUYORUM.. Allahım ailesine sabır versin..

#özgecanaslan huzur içinde uyu..



Sema Ergenekon: Bir kızın evine giderken minibüsteki kansızlar (baba-oğul bir de ya.)tarafından katledildiği bir ülkede sevgi yoktur arkadaş. Nefret vardır.



Atilla Taş: Gencecik bi kıza,bir ana,baba evladına kıyanların olduğu bi Dünya'da yaşamak bile zul geliyor bazen,lanet olsun size! Başlanmış hafifletici sebepler sayıllmaya,Tecavüz et,öldür,yak! Sonra da İlaçlıydım de! Bunları idam edip,ilaçlıydık denmeli.



Pınar Altuğ: Bu vahşeti yapanlar cezsaız kalmasınlar



Gökhan Özen: Sevgililer gunu mesaji gelmedi icimden. Bugunun ve her gunun sozu #kadinasiddetehayir  #OzgecanAslan



Ahmet Tansu Taşanlar: Bu konuda söylenebilecek hiçbir şey yok..çünkü söyleyince anlayabilecek kapasitede değil! Dilerim cezası diğer tarafa kalmaz! #özgecanAslan



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin