Sosyal medya Fransa'yı konuşuyor: 'Atatürk Havalimanı'ndakinin yeni türü

Fransa'da yaşanan terör saldırısı sosyal medyanın da gündeminde.

Google Haberlere Abone ol
Sosyal medya Fransa'yı konuşuyor: 'Atatürk Havalimanı'ndakinin yeni türü

Fransa'nın Nice kentinde dün akşam 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması yapılırken düzenlenen terör saldırısı sonrası hayatını kaybedenlerin sayısı 84'e yükseldi.



Fransa İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Nice'deki saldırıda 84 kişinin hayatını kaybettiği, 150'ye yakın kişinin yaralandığı belirtildi. Yaralılardan 18'inin durumunun ciddiyetini koruduğu ifade edildi.



BFM televizyon kanalına göre, kent merkezinde bir kamyon, 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması yapan kalabalığın içine daldı. 



Kutlamalar sırada havai fişeklerinin atıldığı sırada, kent merkezinde toplanan vatandaşların arasına dalan kamyonun şoförü daha sonra halkın üzerine ateşaçtı. Valilik, halktan evlerinden dışarı çıkmamasını istedi. 



Fransa'da yaşanan bu terör saldırısı tüm dünyada gündem olurken sosyal medyanın da en çok konuştuğu konu oldu. Sosyal medya kullanıcıları TT listesinin ilk sırasında yer alan #PrayForNice (Nice için dua edin) etiketiyle Fransa'ya geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve saldırıyı kınadı.



İşte o mesajlardan bazıları:



Levent Gültekin: Cennete gitmek için dünyayı cehenneme çevirdiler. Yazık. Çok yazık.



Cemile Bayraktar: Terörün dini, ırkı, milleti olamaz, çok üzücü...



Tuluhan Tekelioğlu: İŞİD insanlığın düşmanıdır! Tek umut kenetlenmek.. Dün gece çoluk çocuk insanlar milli bayramlarını kutlarken katledildiler. Bir kamyon kalabalığın içine daldı. Önüne gelenleri acımasızca öldürdü. Şoför bir yandan da elindeki silahla insan avlıyordu. Atatürk Havalimanı'ndaki acımasız katliamın yeni bir türü..Fransız Konsolosluğu dün İstanbul'da bu saldırıyı beklerken, kendi vatanında oldu.



Yekta Kopan: Teröre, terörü yaratanlara, terörden beslenenlere ve "ama" ile başlayan cümleler kuranlara lanet olsun. #Nice



Özge Uzun: Senin acın, benim acım... Söz yok! 



Bülent Keneş: Ölü sayısı 80'i bulmuş! Çocuk,bebek demeden 80 masumu soğukkanlılıkla katleden şeytan tohumu mahluklar! #PrayForNice



Emre Demir: Fransızlar 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana böyle bir can kaybı yaşamadı. Fransızlar her an saldırı korkusuyla yaşıyor. Bu nasıl bir canavarlık?



Can Dündar: Cihatçılar saldırdıkça İslamofobiyi ve ırkçılığı besliyor. Türkiye ikisine de tavır almalı. Geçmiş olsun #Fransa



Demet Akbağ: Bırakın artık çıkar hesaplarını , terörle mücadele dünyanın sorunu , toplanın , birleşin , bir şeyler yapın sorumlu kişiler!



Aslı Aydıntaşbaş: Korkunç bir saldırı. Her geçen gün daha vahşi bir metod buluyorlar. Fransa'ya baş sağlığı diliyoruz...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin