Sosyal medya Cüneyt Arcayürek'in yazısı ile çalkalanıyor!

Cüneyt Arcayürek'in yazısında Hayrünnisa Gül ve Emine Erdoğan hakkında kullandığı ifadeler sosyal medyada tepki topladı.

Google Haberlere Abone ol
Sosyal medya Cüneyt Arcayürek'in yazısı ile çalkalanıyor!

Cumhuriyet gazetesi yazarı Arcayürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye politikasını eleştirdiği yazısında Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ve Başabakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile ilgili yaptığı benzetme sosyal medyada yoğun tepki topladı.



Arcayürek, Hayrünnisa Gül ve Emine Erdoğan için şu ifadelere yer verdi:



"At gözlüğüne benzer türban. İki kaş, iki göz, bir burun ve ağzı açık. Bir de eli. İlla ki baştan aşağı örtülü başkumandan (Cumhurbaşkanı) eşi Hayrünnisa Hanım’ın elini sıkarken, önünde baştan aşağı kapalı siyahlar giymiş, şişmanlıktan adeta yuvarlanarak yürüyen eşi Emine Hanım..."



İşte Twitter'da yazıya verilen tepkiler:



Emel Armutcu ‏@earmutcu: Yine kadın bedeni üzerinden meczup siyaset. Cüneyt Arcayürek?



Ahmet Altan ‏@HMTLTN: Cüneyt Arcayürek uslubu ile edep sınırını aşmış ..,saygı zaten kalmamış !



Deniz Ülke Arıboğan ‏@DenizUlke: Cüneyt Arcayürek'in bu üslubu nedir böyle? Bu bir muhalefet mi şimdi? Edep yahu!



Menekşe Utlu ‏@menekseutlu: Cüneyt Arcayürek'in yaptığı düpe düz kadına ŞİDDETTİR. Acilen özür yazısını köşesinde görmek istiyorum!



Fulden Uras ‏@fuldenuras: Cumhuriyet yazarı Cüneyt Arcayürek işi gücü bırakmış Emine Erdoğan ve Hayrünisa Gül ün başörtüsüne takmış ayıptır...



CK ‏@cngzkync: Timeline da akan mesajlar nedeniyle yıllar sonra CüneytArcayürek okumak durumunda kaldım.. hakkımı helal etmiyorum size



Turgut Yanartaş ‏@turgutyanartas: Fikri olmayanın küfrü olur... CüneytArcayürek de böyle bir durum içinde...



Zuhal Çolaklı ‏@Zuhalcolakli: cüneytarcayürek gibi kadınlara kılık kıyafet üzerinden hakaret edebilenlerin de köşelerde yazdığı ülkem,sen tabii ki bunu haketmiyorsun



Fatih Vural @fatihvural: Başörtüsü nefreti, sınıfsal bir yenilginin zuhur etmesi. Ha, herkes Cüneyt Arcayürek kadar aklından geçeni söyleme cesaretine sahip değil.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin