Sosyal medya bunu konuşuyor: 'Rıza Zarrab ABD'de tutuklandı... 75 yıl hapsi isteniyor!'

İran asıllı Türk vatandaşı Rıza Zarrab'ın, ABD'de tutuklanması sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü.

Google Haberlere Abone ol
Sosyal medya bunu konuşuyor: 'Rıza Zarrab ABD'de tutuklandı... 75 yıl hapsi isteniyor!'

İran asıllı Türk vatandaşı Rıza Zarrab, ABD'de tutuklandı.



33 yaşındaki Zarrab'ın, İran'a uygulanan uluslararası yaptırımların yasadışı yollarla etrafından dolaşmakla suçlandığı belirtildi.



ABD'li savcılar, Cumartesi günü Miami'de Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından gözaltına alınan Zarrab'ın yanı sıra, Kamelya Camşidi ve Hüseyin Necefzade adlı iki İran vatandaşı hakkında daha tutuklama kararı çıkarıldığını açıkladı.



Zarrab, hem Türkiye'de hem de Birleşik Arap Emirlikleri'nde yönettiği şirketler ağıyla İran yaptırımlarının etrafından dolaşmakla suçlanıyor.



Zarrab'ın yaptırımları ihlal etmek için kullandığı şirketlerden birisinin ise Türkiye'de faaliyet gösteren Royal Holding AŞ olduğu iddia ediliyor.



ABD'li savcılar, Zarrab ve hakkında tutuklama kararı çıkarılan iki kişinin 2010 - 2015 döneminde aralarında Bank Mellat'ın da bulunduğu büyük İranlı şirketlere finansman sağladığını söylüyor.



Rıza Zarrab'ın tutuklanması 'Rıza Zarrap Amerika'da' etiketiyle sosyal medya gündeminde dördüncü sıraya yerleşti. Peki kim, ne yorum yaptı? İşte o tweetlerden bazıları:



Emin Çapa: "Sarraf masum da olabilir suçlu da. Önemli olan 1 savcının bunu diyebilmesi; "Sarrraf çok yakında, Amerikan adaletiyle yüzleşecek"



Yekta Kopan: "Sizi gidi havalılar! Ne istediniz masum yüzlü Reza'dan? Önüne yataydınız keşke. Ya şimdi ABD cari açığı kapanmazsa! "



Enis Berberoğlu: "Aramızda para toplayıp yeminli tercüman tutalım, Zarrab'ın ABD'de anlatacaklarını çevirtelim. Birileri yine dublaj montaj deyip sıyırmasın."



Bülent Mumay: "Hadi şimdi önüne yatın bakalım.. Reza Zarrab ABD’de tutuklandı! "



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin