Sosyal medya 'barış kazanacak' dedi

HDP'nin Diyarbakır mitinginde meydana gelen patlamada 2 ölü 100'den fazla yaralının olduğu açıklandı. Patlama sosyal medyanın da gündeminde

Google Haberlere Abone ol
Sosyal medya 'barış kazanacak' dedi

Diyarbakır'da HDP mitinginin yapıldığı alanda iki ayrı patlama oldu. İstasyon Meydanı'ndaki patlamanın ardından yaralanan yaklaşık 50 kişi hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu bildirildi. Enerji Bakanı Taner Yıldız, patlamanın trafodan kaynaklanmadığını belirterek, bombalı saldırıya işaret etti.



Patlamalar, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkmak için aracında beklerken meydana geldi. Patlamayla birlikte Demirtaş aracıyla miting alanının arkasına giderken, eskortluk eden aracı polis otosu sanan grup tahrip etti. Polis, miting alanındakilerin tahliyesinin ardından patlama yerlerinde inceleme başlattı.



HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş olay sonrası yaptığı ilk açıklamada, "Barış kazanacak, bundan emin olun ve sağduyuyu elden bırakmayın" dedi.



Diyarbakır Tabibler Odası Başkanı Doktor Cengiz Günay, patlamalarda şu ana kadar 2 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Cengiz Günay'ın yaptığı açıklamaya göre; Toplam yaralı sayısının 226 olduğu açıklandı. Günay, ameliyata alinan birçok yaralının vücudundan demir bilyelerin çıkarıldığı bilgisini verdi.





Patlama, sosyal medyanın da gündemindeydi. Birçok gazeteci, oyuncu ve yazar konuya ilişkin mesajlarını paylaştı. Twitter'da açılan  "Barış Kazanacak" etiketi Türkiye gündeminde uzun süre 1. sırada kaldı. İşte patlama ile ilgili yazılan mesajlardan bazıları;



Ahmet Mümtaz Taylan: "Üflesen devrilecek kıvama geldi nefret. Çatlasa patlasa fayda etmiyor. Baraj ne kadar yükselirse; ardındaki güç de o denli büyüyor. Hayat!.."



Ertuğrul Günay: "Diyarbakırlı yurttaşlarıma geçmiş olsun! @hdpdemirtas uğradığı haksızlıklar karşısındaki sağduyulu tutumuyla bu sınavı başaracağa benziyor!"



Amberin Zaman: "Maksat eğer HDP'ye oy akışını durdurmak ise tam ters etki yaptığından emin olabilirsiniz GecmisOlsunDiyarbakır"



Sevilay Yükselir: "Çok az kaldı...Çok az... Sonunda #Bariskazanacak İnsanlık kazanacak ve halklar hep kardeş kalacak..."



Atilla Taş: "Barış, biz olmazsak barış olmaz, diyenlerle değil, barış olmazsa biz olmayız, diyenlerle olur."



Özgen Bingöl: "Malesef 2 ölü var Diyarbakır'da..."



İlber Ortaylı: "Seçimlerden beklentim, huzur bozulmasın. Memleket karışmasın fazla şey beklemiyorum. Çünkü bu konuda endişelerim var."



Murat Sabuncu: "Bakan Mehdi Eker'in açıklamasına göre Diyarbakır'da 2 ölü 100'ün üzerinde yaralı. Çok üzgünüm."



Ahmet Şık: "Tüm provokasyonlara, linç girişimlerine, saldırılara rağmen hakkını teslim etmek gerek ki HDP ve kitlesi süreci serinkanlılıkla yönetti."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin