Sosyal konut projesinde kura çekimi heyecanı. Erdoğan'ın açıkladığı dev projede kura çekimi canlı yayınlandı

Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi olarak lanse edilen sosyal konut projesinde ilk kuralar çekildi. 8 milyonu aşkın başvurunun 5.1 milyonu geçerli sayılmıştı. Bugün çekilen kuralar noter huzurunda yapılmaya başlandı, iki il için çekilen kuralarda 700 kişi için şanslı gün.

Google Haberlere Abone ol
Sosyal konut projesinde kura çekimi heyecanı. Erdoğan'ın açıkladığı dev projede kura çekimi canlı yayınlandı

Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi olarak lanse edilen sosyal konut projesinde ilk kuralar çekilmeye başlandı. 8 milyonu aşkın başvurunun 5.1 milyonu geçerli sayılmıştı. Bugün çekilen kuralar noter huzurunda yapılmaya başlandı, iki il için çekilen kuralarda 700 kişi için şanslı gün.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm zamanların en büyüğü olarak nitelendirdiği sosyal konut projesinde ilk kuralar çekiliyor. Saat 09.00 itibarıyla başlayan kura çekimi ile Şırnak ve Ardahan'dan 1.700 konut için start verildi. Bakan Murat Kurum, 12 ilde 22 bin 57 konutun kurasının 10 günde tamamlanacağını söyledi.

Projenin ilk etabında yer alan 250 bin konutun başvuruları 31 Ekim'de tamamlandı. Sosyal konutlara gelen 8 milyon başvurunun 5 milyon 135 bin 324'ü geçerli sayıldı.

1450 KONUT İÇİN KURA ÇEKİLDİ

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi"nde ilk kura Ardahan'ın yanı sıra 1450 konut için Şırnak'ta da çekildi. Şırnak Spor Salonunda gerçekleştirilen kura töreninde konuşan TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, projenin hayırlı olmasını diledi.

İlk kurayı Şırnak'tan başlattıklarını ifade eden Karaca, "Cumhurbaşkanımızın 20 yıl önce ortaya koyduğu iradeyle birlikte planlı kentleşme ve konut üretim seferberliği kapsamında 20 yılda 1 milyon 170 bin konut rakamına ulaşıldı. Toplu Konut İdaresi olarak okullardan üniversitelere, spor salonlarından yurt ve pansiyonlara, hastanelerden sağlık ocaklarına, ticari iş yerlerinden kütüphanelere, camilerden kamu hizmet binalarına, stadyumlardan millet bahçelerine kadar 35 bin 335 eseri kazandırdık." dedi.

Karaca, insanca bir yaşam ve ekonomik olarak ulaşılabilir konut hedefleri doğrultusunda taviz vermeden projeleri sürdürdüklerini ifade etti.

"Sayın Cumhurbaşkanımızın vatandaşlarımıza müjdelemiş olduğu 250 bin sosyal konut, 1 milyon konut arsası 10 bin iş yeri olmak üzere bu 3 proje 250 alt sektörü etkileyerek üretime ve istihdama bereket ve rekabet getirecek, doğrudan ve dolaylı milyonlarca vatandaşımıza istihdam sağlayacaktır. TOKİ olarak 81 il ve ilçelerimizde Karadeniz'de sel oldu, Akdeniz'de yangın oldu, deprem oldu milletimizin yanı başında olduk. Bakanlığımız koordinasyonunda yürüttüğümüz 'İlk Evim, İlk Evim İş Yerim Projesi' de milletimizin bize olan güvenini gözler önüne serdi." ifadelerini kullanan Karaca, 1,5 ay gibi kısa bir sürede proje için 8 milyonu aşkın vatandaşın başvurduğunu, geçerli başvuru sayısının 5 milyonu geçtiğini belirtti.

YARIN SİİRT VE KAS 

Yarın Kars'ta 1.070, Siirt'e 903 konutun kura çekimi gerçekleştirilecek. Şanlıurfa'da 7 bin 100 konut için 13-14-15 ve 16 Kasım'da kura çekimi yapılacak. 12 ilin kura takviminin ardından diğer illerdeki kura tarihlerinin de haftalık açıklanması planlanıyor.

Kurada ismi çıkmayan vatandaşlar başvuru bedellerini 5 gün içinde bankalardan tahsil edecek. TOKİ kura çekiminin canlı yayın linki için buraya tıklayın...

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin