Sosyal İnovasyon Merkezi'ne Kurumsal Sosyal Sorumluluğa Katkı Ödülü

Sosyal İnovasyon Merkezi (SİM), Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği (TKSSD) tarafından düzenlenen "KSS Çözümleri Pazaryeri" etkinliğinde ‘Sosyal Sorumluluğa Katkı’ ödülü aldı.

Google Haberlere Abone ol
Sosyal İnovasyon Merkezi'ne Kurumsal Sosyal Sorumluluğa Katkı Ödülü

“İnsan, Toplum ve Gezegen İçin Sürdürülebilir ve Kaliteli Bir Yaşam”a katkı hedefiyle bir grup sivil toplumcu ve akademisyen tarafından kurulan ve kendisi de bir sosyal girişim olan Sosyal İnovasyon Merkezi’ne (SİM), Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği (TKSSD) tarafından düzenlenen "KSS Çözümleri Pazaryeri" etkinliğinde ‘Sosyal Sorumluluğa Katkı’ ödülü verildi. 21 Aralık 2012 tarihinde Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen ödül töreninde, SİM adına ödülü Proje Koordinatörü Özlem Mutlu aldı.









Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği (TKSSD) tarafından düzenlenen "KSS Çözümleri Pazaryeri" etkinliği bu yıl “İşletme 2023; Cumhuriyetin 100. Yılında Kurumsal Sosyal Sorumluluk” başlığı ile 21 Aralık 2012 tarihinde Kadir Has Üniversitesi, Kadir Has Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Türkiye’nin Stratejik Vizyonuna katkı sağlamak amacında olan sorumlu şirketlerin uluslararası arenada örnek olacak KSS çözümlerini sergilediği etkinlikte, şirketlerin 2011 – 2012 döneminde yapmış oldukları kurumsal sosyal sorumluluk uygulamaları, KSS’nin yaygınlaştırılması, Sosyal İnovasyon, KSS’nin iş süreçlerine dâhil edilmesi gibi başlıklar temelinde incelenerek, farklı kategorilerde ödüller verildi.





Sivil toplum örgütleri, özel sektör ve kamu kurumlarıyla işbirliği



“Karşılanmamış toplumsal sorunlara yenilikçi çözümler üretmek” üzere çalışan SİM, toplumsal yenileşme için uğraş veren birey, grup ve kurumların bir araya geldiği bir buluşma noktası olmayı da hedefliyor. Bu amaçla, bir yandan toplumsal sorunların çözümüne katkı yapacak yenilikçi toplumsal düşünceler, yöntemler ve projeler geliştirirken; diğer yandan bunların hayata geçmesi için bireyler, sivil toplum örgütleri, özel sektör ve kamu kurumlarıyla işbirliği yapıyor. Türkiye’de sosyal girişimciliğin gelişmesi ve yaygınlaşması için çalışmalar yapan SİM, çeşitli üniversitelerle işbirliği içinde sosyal girişimcilik alanında seminerler düzenliyor, İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından 18-29 yaş arası genç sosyal girişimcilere yönelik düzenlenen Bilgi Genç Sosyal Girişimciler Ödülleri Yarışması kapsamındaki eğitimleri veriyor.  Kızılay ve Kanserli Çocuklara Umut Vakfı gibi sivil toplum örgütleri ile projeler gerçekleştiren SİM, çalışmalarını çok boyutlu olarak sürdürüyor.





Sosyal İnovasyon Merkezi kurucusu Suat Özçağdaş konuyla ilgili, şunları söyledi: “Kurumsal Sosyal Sorumluluk ülkemizde ve dünyada her geçen gün önem kazanıyor. Özel şirketler, bazen STK’lar bazen kamu kurumları ile birlikte, kendi çalışanlarının gönüllü desteğinden de yararlanarak önemli toplumsal çalışmalar yapmaya başladılar.  KSS çalışmaları, özellikle Kurumsal Gönüllülük gibi programlar ile beslendiğinde de gerçekten harika sonuçlar elde edilebiliyor. Sosyal İnovasyon Merkezi olarak şirketlerle işbirliği içinde çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Yeni dönem bu tür projelerin Kurumsal Sürdürülebilirlik Stratejisi’ne doğru evrildiği bir süreç olacak.”  


Etiketler ödül
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin