Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan milyonlarca Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mağdurunu heyecanlandıran açıklama: Hem tarih hem de prim gün sayısı verdi

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun başta Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mağdurları olmak üzere milyonlarca kişiyi ilgilendirecek müjde gibi bir paylaşım yaptı. Özgür Erdursun yaptığı paylaşımla emeklilik haberi bekleyenleri sevindirdi.

Google Haberlere Abone ol
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan milyonlarca Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mağdurunu heyecanlandıran açıklama: Hem tarih hem de prim gün sayısı verdi

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan başta Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mağdurları olmak üzere milyonlarca kişiyi ilgilendirecek müjde gibi bir paylaşım geldi. EYT mağdurlarının sorunu çözülüyor mu? EYT düzenlemesi ile ilgili dikkat çeken detay ne?  Özgürer Dursun yaptığı paylaşımla emeklilik haberi bekleyenleri sevindirdi.

Önce muhalefet daha sonra da iktidar tarafından birbiri ardına gelen Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorununun çözümüyle ilgili açıklamalar sonrası milyonlarca EYT mağdurunun gözü yapılacak düzenlemeye çevrildi. 

Çalışma Bakanlığı bünyesinde bir komisyon oluşturuldu ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorununun çözümü için çalışmalar başlatıldı. İlk etapta masaya 3 formül gelmişti. Kulislerde konuşulan EYT çözüm formüllerine iki tane daha eklendi. Finlandiya modeli, Almanya modeli derken milyonlarca mağdur kamuoyuna açıklanacak düzenlemeyi bekliyor.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun ise Twitter hesabından yaptığı açıklama ile milyonlarca vatandaşı heyecanlandırdı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorununun seçim öncesi tamamlanacağını daha önceki açıklamalarında defalarca dile getiren Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgürer Dursun, twitter'da konu ile ilgili bir paylaşımda daha bulundu. 8 Eylül tarihine dikkat çeken Özgür Erdursun, "Emeklilik planınızı yapın" diyerek EYT sorununun sona ereceğine dair bir paylaşım yaptı. İşte Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'un yaptığı açıklama:

SON 2520 GÜN PRİM GÜNÜNÜZE GÖRE...

"Daha önce söylediğim gibi EYT seçim öncesi biter! 08.09.1999 öncesi SGK girişiniz varsa son 2520 gün prim gününüze göre emeklilik planlamanızı yapın… SSK mı, Bağ-Kur mu, Emekli Sandığı mı, hangi statüden emekli olacağınız son 2520 ödenen primlere göre belirlenir. Son 2520 gün içinde hangi statüden daha fazla prim gününüz varsa o statünün şartlarını tamamlayarak emekli olabilirsiniz…

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin