Sony Channel Türkiye yayın hayatına başladı! Nereden izlenebiliyor?

Türkiye'de hizmet verecek kanalların arasına Sony Channel Türkiye de katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Sony Channel Türkiye yayın hayatına başladı! Nereden izlenebiliyor?

Sony Pictures Television Networks'ün (SPT) Türkiye'deki Planet kanallarının çoğunluk hissesini almasının ardından ilk kanal dönüşümü gerçekleştirilerek dünya film ve dizilerini şifresiz olarak izleyici ile buluşturacak Sony Channel, Türkiye'de yayın hayatına başladı.



Sony Channel Türkiye hangi frekanstan yayın yapacak?



Türksat uydusunda Planet kanallarının yer aldığı frekansı tarayarak Sony Channel Türkiye kanalını ayarlayabilirsiniz. Sony Channel uydu üzerinden aşağıdaki frekans üzerinden yayın yapacak.

Frekans; 11558 Dikey/V 30000

Aynı zamanda Sony Channel farklı televiyon platformlarında da yayın yapacak.



Neler yayınlanacak?



Sony Channel Türkiye’de yayınlanacak olan diziler arasında Türkiye’de de birçok takipçisi olan yapımlar bulunuyor. Dün ilk yayınına Leonardo Di Caprio'nun filmi Muhteşem Gatsby ile başlayan kanalda; Vikings, The Mentalist, Gotham, Arrow, Fargo, Flash, Rizzoli & İsles, Crossing Lines, Damages, Blacklist, Pretty Little Liars, The Last Ship, Justified, Unforgettable, The Night Shift, Brazil Avenue, Helix, Outsiders, Fringe, The Art of More, Person of İnterest dizileri yayınlanacak.



Sony Channel Türkiye yayın hayatına başladı! Nereden izlenebiliyor?



Kanalın tanıtım toplantısında konuşan Sony Channel Türkiye Yönetim  Kurulu Başkanı Sevin Ergun Sefada, Sony Channel ile Türkiye pazarına global  deneyim sunduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:



"14 aylık bir çalışma sürecinden bahsediyoruz. Ülkemizdeki her türlü  olumsuzluğa rağmen inat ettik ve başardık. Büyük bir devle ortak olmanın gururunu  yaşıyoruz. Yapılan yatırımı maddi olarak değil de, manevi olarak  değerlendiriyorum. Türkiye'nin geçirdiği iki seçim dönemi, darbe girişimi ve  terör girişimlerinden sonra bu derece kuvvetli ve Türkiye'ye inançlı bir ortağın  burada bulunmasının değeri ölçülemez. Yapılan yatırımın ülkemiz için manevi  değeri çok büyük."



Sefada, SPT Networks'ün renkli içerikleri ile izleyicilerin  istedikleri zaman şifresiz premium yayın deneyimi yaşayacağını ifade etti.



Sony Channel'ın, ailelerin birlikte seyredeceği birbirinden zengin  içeriklerin yanı sıra gençlerin de ilgiyle takip edeceği yabancı dizilerden  oluştuğunu kaydeden Sefada, "Sony Channel, "Türk izleyicilerinin yeni kanalı  olacak Sony Channel'ın dönüşümünün yanı sıra diğer 3 kanal da çok kısa zaman  içerisinde dönüşümlerini tamamlayacak." dedi.

Sony Pictures Television Networks CEEMA Kıdemli Başkan Yardımcısı Lyle Stewart ise yaptığı konuşmada; “Sony Channel, dünya çapında 70’ten fazla ülkede TV izleyicileri ile buluşarak, onlara birbirinden zengin içerikler sunuyor. Biliyoruz ki Türk seyircisi de Sony Channel’da her gece yayınlanacak olan Hollywood filmlerinin ilk gösterimlerini ve dünyanın her yerinde izlenme rekorları kıran popüler TV şovlarından oluşan programlarımızı çok sevecek.” dedi.



Sony Channel Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Murat Saygı; "Türkiye'de televizyon izleme oranı günde yaklaşık 4 saat ve Türkiye genç nüfusuyla her zaman trendlerin belirleyicisi olmuştur. Sektör SPT Networks’ün global deneyiminden yararlanacak ve Türk seyircilerine Akademi ödüllü Glenn Close’un rol aldığı drama Damages, Emmy ödüllü James Spader’ın oynadığı The Blacklist gibi çok sevilen dizileri ulusal bir kanaldan şifresiz olarak takip edilmesine olanak sağlayacak.” diye konuştu.

Sony Channel’da yayınlanan ilk film ise Oscar’lı aktör Leonardo DiCaprio’nun rol aldığı The Great Gatsby filmi oldu. Sony Channel’da her akşam saat 20:00’deki “Film Kuşağı”nda çoğu şifresiz kanalda ilk defa gösterimi yapılacak; Oscar ödüllü Tom Hanks’in rol aldığı kapalı gişe oynayan Captain Philips, usta komedyen Adam Sandler’ın rol aldığı 50 First Dates, Grown Ups 2 komedi filmleri, 21 ve Jane Austin Book Club gibi filmler ve ödüllü klasikler yayınlanacak. Sony Channel, Türk izleyicisine evlerinin konforunda en iyi dizileri, şovları ve filmleri izleme imkanı sunacak. Planet Pembe’nin Sony Channel olarak yeniden lanse edilmesi, SPT Networks’ün global gücünden ve içeriklerinden yararlanarak Akademi Ödüllü Glenn Close’un rol aldığı Damages ve Emmy Ödüllü James Spader’ın rol aldığı The Blacklist gibi uluslararası dizilerin, Türk seyircisiyle tamamen şifresiz olarak buluşmasını sağlayacak.



Sony Channel Türkiye yayın hayatına başladı! Nereden izlenebiliyor? - Resim : 2


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin