Sonunda beklenen karar. Müzik yasağı Türkiye genelinde kaldırıldı: 1 Temmuz 2021 tarihinde pandemiyle birlikte hayatımıza giren müzik yasağına son verildi

Koronavirüs pandemisi döneminde hayatımıza giren ve 1 Temmuz 2021 yılından beri sürdürülen gece 00.00'dan sonra müzik yasağı Türkiye genelinde kaldırıldı. Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) saat 00.00 sonrası müzik yasağının kaldırıldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Sonunda beklenen karar. Müzik yasağı Türkiye genelinde kaldırıldı: 1 Temmuz 2021 tarihinde pandemiyle birlikte hayatımıza giren müzik yasağına son verildi

Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYLOBİR) 'Müjde' diyerek son dakika gelişmesini duyurdu. Koronavirüs pandemisiyle birlikte 1 Temmuz 2021 tarihinde uygulamaya konulan saat 00.00'dan sonra müzik yasağında flaş bir gelişme yaşandı.

Antalya ve Muğla'da kaldırılan müzik yasağı bugünden itibaren Türkiye genelinde sonra erdi. 

MÜYORBİR, şu tweeti paylaştı, "Müjde. Mutlulukla belirtmek isteriz ki müzik sektöründeki pandemi kısıtlamaları Türkiye genelinde kaldırıldı. Müzik sektörü için bu önemli kararda emeği geçen ilgili Bakanlıklara ve kişilere teşekkür ederiz. Müziğin hiç susmaması dileğiyle..."

Sanat Özgürlüğünü İzleme Platformu’na (SÖZ Platformu) konuşan MÜYORBİR Başkanı Burhan Şeşen, Turizm Bakanı ve yardımcısının konu hakkında kendilerini bilgilendirdiğini söyledi.

Haziran 2021'de koronavirüs salgını gerekçesiyle bar ve gece kulübü gibi yerlerde gece saat 00:00'dan sonra müzik yayını yapılması yasaklanmıştı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin