Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'a saldıran şahıs kaçarken yakalandı

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Ankara'da parti genel merkezinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaralandı. Emniyet Genel Müdürlüğü saldırganın otobüs terminalinde yakalandığını açıkladı. MYK üyesi Yaylagül Yılmaz'ın 4 yerinden bıçaklandığını, hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi. Saldırgan Serhat K., Ankara polisine teslim edildi.

Google Haberlere Abone ol
Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'a saldıran şahıs kaçarken yakalandı

Yenilik Partisi'nin Ankara'nın Çankaya ilçesindeki genel merkezi önünde partinin Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'a saldırı düzenlendi. Bir şahış Yılmaz'ı bıçakla yaralayarak olay yerinden kaçtı. Emniyet Genel Müdürlüğü saldırganın yakalandığını açıkladı. Yılmaz da yayımladığı videoda "Sizden korkmuyorum, kaldığım yerden daha güçlü bir şekilde devam edeceğim" mesajı verdi.

Yenilik Partisi Genel Başkanı, 26'ncı ve 27'nci dönem Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz, kendisiyle görüşmek için gelen kimliği belirsiz kişi tarafından bıçaklandı.

Yılmaz, kalçasından yaralanırken, saldırgan ise kaçtı. Partililerin ihbarıyla gelen sağlık görevlileri, Yılmaz'a ilk müdahaleyi yaptı.

Öztürk Yılmaz, daha sonra ambulansla özel hastaneye kaldırılarak, tedaviye alındı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA: YAKALANDI

İlerleyen saatlerde Emniyet Genel Müdürlüğü saldırganın yakalandığını duyurdu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'a bıçaklı saldırıda bulunduğu değerlendirilen zanlı Serhat K., Bolu Şehirlerarası Otobüs Terminalinde ekiplerimiz tarafından yakalanmıştır."

Saldırgan Serhat K., ilerleyen saatlerde Ankara polisine teslim edildi.

HASTANEDEN OLAYI ANLATTI

Yılmaz, hasta yatağından uğradığı bıçaklı saldırı anını anlattı. Yılmaz, "Biri geldi, 'İstanbul Küçükçekmece'de oturuyorum, sizi çok beğeniyorum, sizinle tanışmaktan büyük onur duyuyorum' dedi. Kendisiyle 5 dakika konuştuk. O arada benim görüşmelerim vardı, kendisine teşekkür ettim. Kahve ikram etmek istedim, çok memnun olurum dedi. Arkama döndüğüm an direk bıçağı çekti, önce boğazıma vurmaya çalıştı. O arada fark edip ani bir hareket yapınca 4 defa üst üste arkadan vurdu. Sonrasında kaçtı, kaçarken peşine düştüm. 2 bayan arkadaşımız vardı onlarda peşine düştü, ama kaçtı" dedi.

'HAYATİ TEHLİKESİ YOK'

Yenilik Partisi MYK üyesi Osman Yaylagül, Öztürk Yılmaz'ın tedavi gördüğü hastanede basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Saldırı anı ve Yılmaz'ın sağlık durumu hakkında bilgi veren Yaylagül, "Saldırgan İstanbul'dan geldiğini ve bir çay içmek istediğini söylemiş. İçeri girdikten sonra genel başkanın direk boynuna saldırmış. Başkan Yılmaz müdahale edince arkasından 4 kez bıçaklamış. Kurucu üyemiz Nalan hanım müdahale etmiş, sandalyeyi fırlatmış ama saldırgan kaçmış. Şu anda 4 yerinden yaralı ama hayati tehlikesi yok. Akli dengesi yerinde biri, orta yaşlarda. Bence planlı bir şekilde gelmiş. Partili biri değil, dışarıdan yaptırmışlar" dedi.

Öztürk Yılmaz kimdir?

Dışişleri Bakanlığı'nda, Başbakanlık Dışişleri Bakanlığı'nda görev yapan ve ayrıca Bişkek Büyükelçiliği, Brezilya Büyükelçiliği ile Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği'nde müsteşar olarak çalışan Öztürk Yılmaz, 2013 senesinde Musul Başkansolosu, 2015 senesinde ise Tacikitistan Büyükelçisi görevlerine getirildi.

Musul Başkonsolosuyken IŞID tarafından kaçırılan Öztürk Yılmaz, 26'ncı ve 27'nci dönem CHP Milletvekili olarak Mecliste yer aldı.

Öztürk Yılmaz, CHP'den ayrılarak  20 Temmuz 2020 Yenilik Partisi'ni kurdu.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin