SONDAKİKA! Şarkıcı Gülşen'in itirazı kabul edildi. Yurt dışı yasağı kaldırıldı. 250 bin TL ödeyecek

 Şarkıcı Gülşen'in itirazını değerlendiren mahkeme, yurt dışına çıkış yasağını 250 bin TL güvence miktarı yatırması karşılığında kaldırdı.

Google Haberlere Abone ol
SONDAKİKA! Şarkıcı Gülşen'in itirazı kabul edildi. Yurt dışı yasağı kaldırıldı. 250 bin TL ödeyecek

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan dava açılan Gülşen Çolakoğlu, hakim karşısına çıkmıştı. Gülşen savunmasında, "Manevi olarak çok orantısız bedellere maruz kaldım. 5 gün Bakırköy cezaevi, 15 gün evde olmak üzere 20 gün hapis cezası aldım" dedi. Gülşen'in yargılandığı davada verilen ara kararla 'en yakın karakola imza verme' şeklindeki adli kontrol kaldırılırken yurt dışına çıkış yasağının devamına karar verilmişti.

GÜLŞEN'DEN İTİRAZ

Üst mahkemeye gönderilmek üzere duruşmanın görüldüğü İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ne sunulan dilekçede, yurt dışı yasağının devamı yönündeki kararın haksız ve hukuka aykırı olduğu belirtilmişti.. Dilekçede, "Yurt dışına çıkamam suretiyle uygulanan adli kontrol tedbiri isnat edilen suç ve alınması muhtemel ceza bakımından ölçülülük ilkesi ile bağdaşmamıştır. Ayrıca adli kontrol tedbirinin, seyahat hürriyetini bağlamanın yanı sıra annelik sorumluluklarını da ifa etmesini engellemektedir. Oğlu 3 yıldır İspanya'da eğitimine devam etmektedir. Yurt dışı yasağı nedeniyle küçük Azur annesinden, müvekkil de oğlundan hukuksuz şekilde mahrum bırakılmaktadır. Müvekkil evladına ne diyeceğini bilemez durumdadır" denildi. Söz konusu yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması veya daha ölçülü bir adli kontrol tedbiri olan güvence teminatı ile değiştirilmesi talep edilmişti.

İTİRAZ KABUL EDİLDİ

Şarkıcı Gülşen'in itirazını değerlendiren mahkeme, yurt dışına çıkış yasağını 250 bin TL'lik güvence miktarı yatırması karşılığında kaldırdı.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin