SONDAKİKA: KPSS sonuçları açıklandı! KPSS sonuçları 2023 sorgulama ekranına nasıl bakılır? KPSS cevap kağıtları erişime açıldı. Adayların cevapları erişime açıldı nasıl bakılır?

2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT) sonuçları açıklandı. KPSS oturumları, Ağustos ayının ilk haftasında tamamlanan oturumlarla birlikte sona ermiş ve değerlendirme sürecine girmişti. KPSS sonuçları bugün itibariyle açıklandı. Adayların cevapları ve sınav cevap kağıtları erişime açıldı.

Google Haberlere Abone ol
SONDAKİKA: KPSS sonuçları açıklandı! KPSS sonuçları 2023 sorgulama ekranına nasıl bakılır? KPSS cevap kağıtları erişime açıldı. Adayların cevapları erişime açıldı nasıl bakılır?

Kamu Personeli Seçme Sınavı 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu 23 Temmuz Pazar günü gerçekleştirildi.

2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Eğitim Bilimleri oturumu ise 23 Temmuz Pazar günü öğleden sonra yapıldı.

Alan Bilgisi sınavları ise 29-30 Temmuz tarihlerinde tamamlandı. Akabinde ise ÖABT 6 Ağustos tarihinde iki oturumda tamamlandı.

Kamuda işe girmek isteyen lisans mezunu adaylar, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) heyecanı yaşadı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, "25 Ağustos civarlarında, ağustosun sonuna doğru sınav sonuçlarını ilan edeceğiz" açıklamasında bulunmuştu.

SONUÇLAR AÇIKLANDI

2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT) sonuçları açıklandı. 

KPSS sonuçları sorgulama ekranı ile bugün kamuoyunun erişimine açıldı. 2 milyona yakın adayın katılım sağladığı KPSS oturumları, Ağustos ayının ilk haftasında tamamlanan oturumlarla birlikte sona ermiş ve değerlendirme sürecine girmişti.

Memur alımlarına yönelik güncel bir puan imkanı sağlayacak olan KPSS, yeni alımlarda geçerli kılınacak. ÖSYM'nin AİS ekranı ile görüntülenebilecek olan KPSS sonuçları, E-Devlet şifresi girişi aracılığıyla da öğrenilebilecek.

CEVAP KAĞITLARI VE ADAY CEVAPLARI ERİŞİME AÇILDI 

2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT) Sınavları cevap kağıtları ve aday cevapları erişime açıldı.

23 Temmuz 2023 tarihinde uygulanan 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) ile 29-30 Temmuz 2023 tarihlerinde uygulanan 2023-KPSS (Alan Bilgisi) ve 6 Ağustos 2023 tarihinde uygulanan 2023-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) adaylarının cevap kağıtları ve cevap kağıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen cevaplarıyla soruların cevapları ÖSYM'ninhttps://ais.osym.gov.tradresinden 25 Ağustos 2023 tarihinde saat 15.00'ten itibaren 10 gün süreyle erişime açıldı.

2023 KPSS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar, sınav sonuçlarına 25 Ağustos 2023 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecek.

Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Aşağıdaki linke tıklayarak sorgulayabilirsiniz.

ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi (osym.gov.tr) üzerinden giriş yaparak sonuçlarınızı sorgulayabilirsiniz. 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin