SONDAKİKA İstiklal Caddesinde patlama... Ölü ve yaralılar var.

İstanbul'da Beyoğlu İstiklal Caddesinde patlama meydana geldi. İstanbul Valisi'nden gelen son dakika açıklamasına göre ölü ve yaralılar var. RTÜK yayın yasağı getirdi. Fuat Oktay, İstiklal Caddesi'ndeki patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 2'si ağır 81 kişinin yaralandığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
SONDAKİKA İstiklal Caddesinde patlama... Ölü ve yaralılar var.

Taksim Beyoğlu İstiklal Caddesinde saat 16:10 sıralarında henüz neden kaynaklandığı bilinmeyen bir patlama yaşandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi gönderildi.

Can kaybı ve yaralıların olduğu öğrenilen patlamanın bulunduğu alanda polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. İstiklal Caddesi yayalara kapatıldı.

Patlamanın İstiklal Caddesi'nin girişinin 200 metre ilerisinde meydana geldiği aktarıldı.

FUAT OKTAY SON DURUMU AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, patlamanın gerçekleştiği İstiklal Caddesi'nde incelemelerde bulundu.

İncelemenin ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, patlamaya ilişkin açıklama yaptı.

Oktay açıklamasında "Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz. Gerekli değerlendirmeler yapılıyor. An itibari ile 4'ü olay yerinde olmak üzere toplam 6 kişi hayatını kaybetti. 81 yaralımız var bunların 2'sinin durumu ağır. Tabi emniyet güçlerimiz gerek savcılarımız gerekli soruşturmayı yürütüyorlar. Son ana kadar olayın takipçisi olacağız. Biz kararlıyız bu olayların arkasında her kim varsa sonuna kadar. Sınırların içinde değil dünyanın öbür ucunda da olsa diğerleri gibi yakalanıp cezalandırılacaktır. Türkiye eski Türkiye değil bunu herkes bilsin. Bölgesinde ve dünyada söz sahibi olan Türkiye'ye kimse bu tarz eylemler yapamaz. Bu olayı çok yakın zamanda çözeceğiz. Arkasında kim varsa hesabı sorulacaktır." dedi.

SONDAKİKA İstiklal Caddesinde patlama... Ölü ve yaralılar var.

Validen açıklama geldi

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ilk açıklamasında, "Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Vali Yerlikaya ikinci açıklamasında patlama sonucu 4 kişinin yaşamını yitirdiğini 38 kişinin de yaralandığını duyurdu. Vali Yerlikaya Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi, 38 kişi de yaralandı.

Yaralılarımız tedavi altına alınmıştır.

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır." ifadelerini kullandı.

SONDAKİKA İstiklal Caddesinde patlama... Ölü ve yaralılar var. - Resim : 2

Yayın yasağı geldi

Patlamanın ardından RTÜK yayın yasağı geldiğini duyurdu: "İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur."

SONDAKİKA İstiklal Caddesinde patlama... Ölü ve yaralılar var. - Resim : 3

RTÜK BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin patlama sonrası alınan yayın yasağı ile ilgili, "İstanbul’da meydana gelen patlamaya ilişkin İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla her türlü görsel - işitsel medya ve sosyal medya mecralarında yayın yasağı kararı getirilmiştir. Önemle duyurulur." açıklamasını yaptı.

ALTUN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun patlamayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Yaşanan olayla ilgili olarak devletimizin tüm kurum ve kuruluşları hızlı, titiz ve etkin bir şekilde soruşturma yürütmektedir."

Medya kuruluşlarını sorumlu olmaya, sosyal medya kaynaklı dezenformatif içeriklere itibar etmemeye, ilgili kamu otoritelerinin açıklamalarını esas almaya davet ediyoruz.

SONDAKİKA İstiklal Caddesinde patlama... Ölü ve yaralılar var. - Resim : 4

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamaya ilişkin soruşturma başlatıldığını ve yayın yasağı getirildiğini açıkladı. 

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin yasağın kapsamına dair paylaşımda bulundu: "Patlamaya ilişkin olarak, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara, olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için, Resmi Makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara, yayınlarında kesinlikle yer vermemelerini içermektedir."

SONDAKİKA İstiklal Caddesinde patlama... Ölü ve yaralılar var. - Resim : 5

Soruşturma başlatıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatıldığını açıkladı. Olayla ilgili 5 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiği belirtildi. Öte yandan İstanbul Sulh Ceza Hakimliğinin patlamayla ilgili yayın yasağı getirildiğini açıkladı.

SONDAKİKA İstiklal Caddesinde patlama... Ölü ve yaralılar var. - Resim : 6

Ekrem İmamoğlu açıklama yaptı:

Patlamaya ilişkin açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrer İmamoğlu, "İstiklal Caddesi’deki patlama ile ilgili Emniyet ve Sağlık ekiplerimize yardımcı olunması, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız." dedi.

SONDAKİKA İstiklal Caddesinde patlama... Ölü ve yaralılar var. - Resim : 7

Kızılay'dan açıklama

Kızılay'dan yapılan ilk açıklamada ise, "İstanbul'da meydana gelen patlamanın ardından civardaki hastanelere kan sevkiyatı yapılmıştır. Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır." denildi.

SONDAKİKA İstiklal Caddesinde patlama... Ölü ve yaralılar var. - Resim : 8

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin