SONDAKİKA İstanbul'da ulaşım zamlandı. UKOME'den karar çıktı, İstanbul'da ulaşım ücretlerine yüzde 40 zam geldi. Otobüs, metro, Marmaray, vapur ücretleri zamlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, uzun zamandır İstanbul'da ulaşım ücretlerine zam istiyordu. İBB'nin bu talebi UKOME toplantısında iki defa reddedilmişti. Ve o zam talebi kararı kabul edildi. İstanbul'da ulaşım zamlandı. UKOME'den karar çıktı, İstanbul'da ulaşım ücretlerine yüzde 40 zam geldi. Otobüs, metro, Marmaray, vapur ücretleri zamlandı

Google Haberlere Abone ol
SONDAKİKA İstanbul'da ulaşım zamlandı. UKOME'den karar  çıktı, İstanbul'da ulaşım ücretlerine yüzde 40 zam geldi. Otobüs, metro, Marmaray, vapur ücretleri zamlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 4 Nisan'daki Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) olağanüstü toplantısında, elektronik bilet, taksi, taksi dolmuş ve minibüs ücretlerine yüzde 50, servis ücretlerine de yüzde 40 zam teklif etmişti. 

Yüzde 40 zam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında bugün bir kez daha toplandı.

İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar'ın başkanlık ettiği toplantıda, toplu ulaşım ücret tarifelerinin düzenlenmesi görüşüldü.

Tartışmaları süren toplu ulaşıma zam talebi sonuçlandı. İstanbul'da toplu ulaşım fiyatlarına yüzde 40 zam yapıldı. 

9 NİSAN'DAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK 

Bugün yapılan toplantıda belirlenen fiyatlar 9 Nisan Cumartesi gününden itibaren geçerli olacak.

Fiyatlar tam bilet fiyatı 5,48'den 7,67'ye,  öğrenci bileti 2.67 liradan 3.74'e çıktı.

Tam abonman 430 liradan 602 liraya, öğrenci abonman 78 liradan 109'a, taksi açılış ücreti 7 liradan 9,8 liraya, sarı taksi kısa mesafe ücreti 20 liradan 28 liraya, minibüs indi-bindi ücreti 3,75'ten 5,25'e yükseldi.

Okul servis ücreti (0-1 km) 396 liradan 554 liraya yükseldi.

TAKSİCİLER ODASI: YÜZDE 50 ORANINDA ZAM TALEBİMİZİ YENİLİYORUZ

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Eyüp Aksu ise oylama öncesi, "Biz de esnafımız adına en az yüzde 50 oranında zam yapılmasını talep ediyoruz. Bir önceki sunumlardaki açıklamalarımızı tekrarlıyoruz. Yüzde 50 oranında zam talebimizi yeniliyoruz" dedi.  

YÜZDE 40'LIK FİYAT AYARLAMASINDA MUTABAKAT SAĞLANDI 

İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar oylama öncesi yaptığı açıklamada, "2 gün önce yapılan toplantıda teknik tartışmalar yaşanmış ve alt komisyonda rakamlar üzerinde tüm taraflar olarak yeniden mutabakata varılması ihtiyacı ifade edilmişti. Bunun üzerine dün hızla alt komisyon organize edilerek rakamlar üzerinde tüm tarafların haklı gerekçeleri bir kez daha masaya yatırılmıştır. Yapılan uzun toplantılar sonucunda teknik görüşmeler bakanlık temsilcilerimizle devam etmiş ve bir mutabakat zemini oluşturulmaya çalışılmıştır. Bu doğrultuda önceki toplantıda elektronik bilet ve esnafımız için ayrı ayrı önerilen fiyat ayarlamaları tüm ulaşım paydaşları için tek bir orana getirilmiş ve bu doğrultuda bugün gündem oluşturulmuştur. Bir önceki toplantıda elektronik bilet için yüzde 18'e diğer ulaşım paydaşlarına yüzde 32 şeklinde önerilen bakanlık önerisi yapılan teknik ve uzun detaylı çalışmalar neticesinde hem kamusal hizmetlerin sürdürülebilirliği açısından hem de esnafın sermaye kaybının bir nebze önlenebilmesi açısından yüzde 40'lık fiyat ayarlanmasında mutabakat sağlanarak bugünkü gündem oluşturulmuştur" diye konuştu.  

HİZMET SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ İÇİN MECBURİYET İÇERİYOR 

İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar,  "Yıl başında 43.6 milyar TL olan İBB'nin bütçesi içerisinde 5,5 milyar liralık ulaşım sübvansiyonu bugün gelinen noktada yaklaşık 10 milyar liraya yükselmiştir. Maliyet artışlarının bu hızla gidecek olursa bütçemizin neredeyse 3'te 1'ini İstanbullu hemşehrilerimizin ucuz ulaşımına harcamak durumunda kalacağız. Bu doğrultuda bugün alınacak kararın ulaşımda hem İBB hem esnafımızın hizmetlerinin sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından önemli olduğunu ve bir mecburiyet içerdiğinin altını özellikle çizmek istiyor" dedi. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin