SONDAKİKA İstanbul'da simit fiyatlarına zam geldi. Ekmek zammından sonra simidin de fiyatı arttı. İstanbul Simitçiler Odası simit zammıyla ilgili açıklama yaptı

İstanbul'da ekmeğe gelen zamdan sonra simit de zamlandı. Simit fiyatlarına zam geldi. İstanbul Simitçiler Odası, simitte yaz tarifesinin onaylandığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
SONDAKİKA İstanbul'da simit fiyatlarına zam geldi. Ekmek zammından sonra simidin de fiyatı arttı. İstanbul Simitçiler Odası simit zammıyla ilgili açıklama yaptı

İstanbul'da simite zam geldi

İstanbul'da 100 gramlık simit yüzde 25 zamla 5 liraya çıktı.

İstanbul’da daha önce 4 liradan satılan 100 gramlık simit, yüzde 25 artışla 5 liraya yükseldi.

Bloomberg HT'ye açıklamada bulunan İstanbul Simitçiler Odası, simitte yaz tarifesinin onaylandığını ve simit fiyatının 5 liraya çıktığını belirtti.

EKMEĞE ZAM GELMİŞTİ

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir, ekmek fiyatlarına ilişkin açıklama yapmıştı.

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin ise “Resmi tarifenin üzerinde satış yapmak tabii ki doğru değil ama mevcut satış fiyatlarıyla ekmek üretilemiyor. Zarar eden esnaf üretime devam edebilmek için bizi de pek dinlemiyor” diye konuştu.

İstanbul’da 210 gram ekmeğin 4 liradan satılması bile daha resmi onay almadı. Temmuz ayında resmi tarifenin çıkması beklenirken, bu olmadan ekmek yeni bir gayriresmi zamla 5 liraya çıkmış olacak.

 

Fırıncılar bu zamların 14 bin TL’lik cezai yaptırımın göze alarak yapıldığını söyledi. Resmi tarifeye göre ekmeğin kilosu 14,3 TL iken, yarın yapılması planlanan gayriresmi zamla birlikte ekmeğin kilogramı 20 lirayı aşacak ve ekmeğe son bir yılda yüzde 150 zam gelmiş olacak.

SONDAKİKA İstanbul'da simit fiyatlarına zam geldi. Ekmek zammından sonra simidin de fiyatı arttı. İstanbul Simitçiler Odası simit zammıyla ilgili açıklama yaptı - Resim : 2

Erdoğan Çetin, “210 gram ekmeğin 4 liraya çıkmasını onaylayan resmi tarife temmuzda çıkınca, 250 gram ekmeğin 5 TL’den satılması resmi olarak da mümkün olacak” dedi.

“Fırıncı ekmeğe zam talep ediyor ama bu talep onaylanana kadar maliyetler yine artıyor ve bizim talep ettiğimiz fiyat düşük kalıyor” ifadelerini kullanan Çetin, “Geçen sene 130 liraya aldığımız unun bu yıl 550 liraya çıkacağını söyleseler ya da akaryakıtın 30 liraya çıkacağını söyleseler, inanmazdım” diye konuştu.

İTO Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir, “Bugün itibarıyla henüz uygulamaya alan yok ama yarından itibaren Kadıköy, Üsküdar ve Ataşehir’deki fırıncılar ekmeği 5 liradan satacak” dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin