#SONDAKİKA İstanbul için uyarı üstüne uyarı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter'dan duyuru yaptı ve kar yağışı için uyardı. Ekrem İmamoğlu da 'İstanbul'da 50 cm kar bekleniyor' dedi

Meteoroloji'nin son dakika hava durumu verilerine göre, İstanbul bugün en yoğun kar yağışı ile karşılaşacak. Hava radarlarında olağanüstü bir hareketlilik görülüyor. Ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan bir uyarı daha geldi. "İstanbul'da bu akşam gök gürültülü kar sağanakları bekleniyor" uyarısı yapan validen sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da bir açıklama yaptı ve "Bugün kar kalınlığı bazı bölgelerde 50 cm’ye ulaşabilir." dedi.

Google Haberlere Abone ol
#SONDAKİKA İstanbul için uyarı üstüne uyarı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter'dan duyuru yaptı ve kar yağışı için uyardı. Ekrem İmamoğlu da 'İstanbul'da 50 cm kar bekleniyor' dedi

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Meteoroloji verilerine göre İstanbul'da bu akşam yoğun, gök gürültülü #kar sağanakları bekleniyor.
uyarılarımızı yineliyoruz! LÜTFEN, Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım. Ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih edelim. Araçlarınızda mutlaka kış lastiği olsun." dedi.

 

İmamoğlu da uyardı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, Twitter üzerinden bir açıklama yaparak, "İstanbul’da kar yağışı yoğun bir şekilde devam ediyor. Yağışın daha da şiddetlenmesini bekliyoruz. Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmamasını önemle hatırlatırım. Bugün kar kalınlığı bazı bölgelerde 50 cm’ye ulaşabilir." dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu daha önce de Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) açıklamalarda bulundu. İmamoğlu "Bugün Meteoroloji'nin sıkı uyarısı şu; öğlen sonrası yoğun bir kar yağışı ki diğer günlerin tamamı kadar bir kar yağışının bugün beklendiği. Belli bölgelerde havanın açık olması, güneşin kendini göstermesi hiçbir vatandaşı lütfen aldatmasın. Bugün bu 4-5 günlük alarmın en yoğun en kar yağışını yaşayacağız" dedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin