SONDAKİKA Deprem bölgesindeki okullar tatil edildi. Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaptı. Bölgedeki 10 ilde üniversiteler de eğitime ara verdi. Çevre illerdeki üniversiteler de döneme geç başlayacak. YÖK'ten de açıklama geldi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen şiddetli deprem çevredeki bütün illerde hissedildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan bir son dakika açıklaması geldi ve 10 ilde okulların bir hafta tatil edildiğini duyurdu. Daha sonra bir açıklama da Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den geldi ve okulların 2 hafta tatil edildiğini duyurdu. YÖK de bir açıklama yaptı ve Kahramanmaraş, Adana, Malatya, Adıyaman, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye'de eğitime ara verildiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
SONDAKİKA Deprem bölgesindeki okullar tatil edildi. Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaptı. Bölgedeki 10 ilde üniversiteler de eğitime ara verdi. Çevre illerdeki üniversiteler de döneme geç başlayacak. YÖK'ten de açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

Okullarımızın tatil edilmesi hususu var. Milli Eğitim Bakanımızla da Cumhurbaşkanımızla da hemen görüştük. 10 ilimizle alakalı hasarın etkinlik düzeyine göre de okullarımızın tatil süresini belirliyor olacağız. Onu da bugün ya da yarın en geç açıklamış oluruz. Bir hafta tüm okullarımız bu 10 ilimizde tatil ama sonrasıyla alakalı bunu değerlendireceğiz.  

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de sonra bir açıklama yaptı ve "Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerimizde bugün itibarıyla eğitim öğretime 2 hafta ara veriyoruz." dedi.

YÖK'ten de bir açıklama geldi. Açıklama şöyle: 

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Kahramanmaraş, Adana, Malatya, Adıyaman, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Osmaniye illerindeki yükseköğretim kurumlarımızda ikinci bir duyuruya kadar eğitim öğretime ara verilmiştir. Bu bölgede yaşayan ve diğer illerdeki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere 6-17 Şubat 2023 tarihleri arasındaki sınav ve devam konularında gerekli kolaylıklar sağlanacaktır. Ayrıca depremden etkilenen illerimizde evleri hasar gören vatandaşlarımızın AFAD koordinasyonunda üniversite imkânlarından yararlanmaları sağlanacaktır.

ÇEVRE İLLERDEKİ ÜNİVERSİTELERİN AÇILIŞI İKİNCİ BİR AÇIKLAMAYA KADAR ERTELENDİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, yurt ve kampüs imkanları ihtiyaç halinde kullanıma sunulmak üzere Antalya, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Karaman, Kayseri, Konya, Mardin, Mersin, Niğde, Sivas, Tunceli'deki yükseköğretim kurumlarında eğitim ve öğretim döneminin, daha sonra açıklanacak bir tarihe kadar ertelendiğini bildirdi.

YÖK'ten yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ildeki yükseköğretim kurumlarında, bahar yarıyılı eğitim ve öğretim dönemine ara verildiği anımsatıldı.

Açıklamada, "Yurt ve kampüs imkanlarının ihtiyaç halinde kullanıma sunulmak üzere Antalya, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Karaman, Kayseri, Konya, Mardin, Mersin, Niğde, Sivas, Tunceli illerimizdeki yükseköğretim kurumlarında da bahar yarıyılı eğitim ve öğretim dönemi daha sonra açıklanacak bir tarihe kadar ertelenmiştir" bilgisine yer verildi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin