SONDAKİKA Asgari ücret zammıyla ilgili Erdoğan'dan flaş açıklama geldi: Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini rahatlatacağız

Asgari ücrete, memur ve memur emeklisine temmuz ayında ne kadar zam yapılacak? İşte bununla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bir son dakika açıklaması geldi: Son 20 yılda asgari ücreti yüzde 200'e yakın artırdık. Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini rahatlatacağız.

Google Haberlere Abone ol
SONDAKİKA Asgari ücret zammıyla ilgili Erdoğan'dan flaş açıklama geldi: Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini rahatlatacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde konuştu. 

Erdoğan'dan ücretlilerin durumuyla ilgili açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son 20 yılda asgari ücreti yüzde 200'e yakın artırdık. Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini rahatlatacağız." dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Türkiye İhracatçılar Meclisi 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bizim kimsenin meşrebiyle, tarzıyla derdimiz yok. Tek hedefimiz ülkemizin üretimini ihracatını artırmaktır. Ayda ortalama 3 milyar doları bile bulmayan ihracatımızı ayda ortalama 20 milyar dolar seviyesine çıkardık.

Her ay rekorla büyüttüğümüz ihracatımızı Mayıs 2022 itibariyle 12 aylık bazda 243 milyar dolara yükseltmeyi başardık. Türkiye'nin 2022'nin ilk yılı çeyrek büyümesinin yaklaşık yarısını ihracatımız sırtlamıştır. Bu tablo emin adımlarla yürüdüğümüzün ispatıdır.

Aralık ve Ocak gerçekleşmeleriyle enflasyonun sırtımıza bindirdiği kamburdan kurtulacağımız 2023 Şubat ve Mart aylarından itibaren önemli ölçüde geride bırakmış olacağız.

Sınırımızın ötesinde bizi rahatsız eden kim olursa olsun, oralara da gitmeye hazırız dedik. Türkiye'nin terörün her türlü mücadelesi eninde sonunda zafere ulaşacaktır. Dökülen her damla kanın hesabını misliyle teröristlerden soruyoruz. HDP'lilerin de aralarında bulunduğu grubun dün Kadıköy'de attığı sloganlar kalleşlik, kanı bozukluktur. Bu alçaklığın bedelini yargı önünde ödeteceğiz.

Son 20 yılda asgari ücreti yüzde 200'e yakın artırdık. Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini rahatlatacağız.

Ücretlilerin gelirlerindeki azalışı telafi edecek çalışmalar yapıyoruz. Bu çerçevede tammuz ayındaki enflasyon farklarıyla ocak ayındaki yeni düzenlemelerle milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız. 

 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Son 20 yılda 3,5 trilyonluk yatırım yapan, her alanda güçlü altyapıya sahip ülke var. Uluslararası ilişkilerde temin ettiğimiz ilişkiler sayesinde her gün daha yüksek rakamlarla ülkemize gelen yatırımcılar var.

Kendi sorunlarını çözmek için kullanmadıkları yol ve yöntemleri bize dayatanların yol ve yöntemleri tezgahına tekrar düşemeyiz, düşmeyeceğiz.

Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla ile büyümeye dayalı Türkiye Ekonomi Programı'nı kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz. Ücretlilerin gelirlerindeki azalışı telafi edecek adımlar atıyoruz.

Artık Türkiye'nin yüksek faizle ülkesini soydurmayacak, istihdamla ayakta tutacak, cari fazlayla güçlendirecek bir yola ihtiyacı vardır.

Hedeflerimizden de programımızdan da çalışmalarımızdan da kararlılığımızdan da en küçük bir geri adım atmak olmayacaktır. Herkesin hesabını, planını buna göre yapmasını özellikle tavsiye ediyorum.

Rasyonel gerçeklerle izah edilemeyecek fiyat artışlarına karşı hukuki ve idari tedbirler geliştiriyoruz. Türkiye'nin siyasi ve ekonomik tökezlemesini isteyenlerin hevesini bu defa da kursaklarında bırakacağız.

Asıl müjdeler, asıl kazançlar, asıl sevinçler bundan sonra yapacaklarımızda gizlidir. Milli gelirimizi 958 milyar dolara kadar çıkarmışken Gezi olayları ile başlayan çok yönlü saldırılarla hedefimizin gerisinde kalındı, bunlar olmasaydı 1,5 trilyon dolar sınırını aşmış olacaktık.

Asgari ücreti %200'e yakın, dolar cinsinden ise %100'e yakın artırdık. Bu tuzaklarla uğraşmasaydık milli geliri de iki katına çıkarmış olacaktık. Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini rahatlatacağız.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin