SONDAKİKA 2023 asgari ücretle ilgili yeni gelişme. Tarih belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu son toplantı tarihi 20 Aralık olarak belirlendi

Milyonların gözü yeni asgari ücretin açıklanmasında. Yeni asgari ücretin belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 7 Aralık'ta ikinci toplantısını ise 14 Aralık tarihinde gerçekleştirmişti. Gözler şimdi üçüncü toplantıda. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantı tarihi de belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
SONDAKİKA 2023 asgari ücretle ilgili yeni gelişme. Tarih belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu son toplantı tarihi 20 Aralık olarak belirlendi

Asgari Ücret toplantısının ilki 7 Aralık’ta düzenlendi. İkinci toplantı ise 14 Aralık’ta gerçekleşti. 

İlk toplantı sonrası taraflar karşılıklı olarak istedikleri rakamları açıklamıştı.

Türk İş Başkanı Ergün Atalay kırmızı çizgimiz diyerek asgari ücretin en az 7 bin 785 lira olmasını istediklerini söylemişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da hem işveren hem de kamuoyunun rakamlarını açıklamıştı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Asgari ücreti diğer ücretleri de rahatlatacak düzeye düzeyde uzlaşmayla belirleyeceğiz" demişti.

Bilgin, asgari ücret görüşmelerine ilişkin, "Asgari ücret önemli bir kurumdur. Yapılan eleştirileri inceliyorum. Asgari ücret diğer ücretle çalışanların da ücretlerinin yukarı tırmanmasını sağlar. İnanıyorum ki bugünkü toplantıdan belli bir uzlaşma sağlayarak, asgari ücretliyi rahatlatacak bir ücrette anlaşma sağlayacağız. Bu ay içinde yasal olarak imzalamamız lazım. Bu defa da geniş bir uzlaşma ile bunu yapacağımıza inanıyorum. Bu hafta asgari ücretle ilgili önemli bir toplantı yapıyoruz. Toplantı bittikten sonra bir değerlendirme yaparak kamuoyu ile paylaşacağız" demişti.

GÖZLER ÜÇÜNCÜ TOPLANTIDA

Asgari ücret 3. toplantısı için geri sayım başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısı işçi ve işveren temsilcilerinin katılımıyla 14 Aralık tarihinde gerçekleşti.

Asgari ücrette üçüncü randevunun ne zaman gerçekleşeceği asgari ücretliler tarafından araştırılmaya başlandı. 

Asgari Ücret toplantısının ilki 7 Aralık’ta düzenlendi. İkinci toplantı ise 14 Aralık’ta gerçekleşti. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantı tarihi belli oldu. Toplantı tarihi 20 Aralık 2022 olarak belirlendi..

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun üçüncü toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda 20 Aralık Salı günü yapılacak. Alınan bilgiye göre, yeni yılda uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamındaki üçüncü toplantının saati 14.00 olarak belirlendi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin